Sjukvårdare och finansvalpar tränar mest

Sjukvårdare och finansvalpar tränar mest

Vi svenskar är i god form – i alla fall om vi ska tro oss själva. I en undersökning utförd av bemanningsföretaget Xtra Care anser 86,4 procent av respondenterna att de är i god eller medelgod form.

”Vår beredskap är god” är ett gammalt klassiskt citat från Sveriges statminister Per Albin Hansson under 30-talet och hade han levt idag hade han kunnat säga detsamma om svenskarnas form.De senaste träningstrenderna med träningsappar och hälsobilagor verkar ha gett önskad effekt för svenskarnas träningsflit. Detta enligt en undersökning som bemanningsföretaget Xtra Care har utfört där man studerat svenskarnas träningsvanor.

När de drygt 1000 respondenterna fick frågan om sin egna form svarade hälften (47,9 procent) att de är i god eller mycket god fysisk form. Lägger man där till de 38,5 procent som svarade att de var i medelgod form visar det sig att 86,4 procent anser sig vara någorlunda tränade.

Att det finns en hög andel tränade individer i Sverige har sin förklaring och det gamla uttrycket ”om man vill vara fin… ” återspeglas också i våra träningsvanor. 71,9 procent av respondenterna tränar minst en gång i veckan och nära hälften tränar två till tre träningspass i veckan.

Men de flesta av svenskarna är ändå inte nöjda med sin träningsmängd och 71,6 procent önskar spendera ännu mer tid på gymmet.

De största träningsnarkomanerna återfinns i yrkesgrupper inom hälso- och sjukvård (81,6) samt bank- och finansbranschen (75,5 procent) där regelbunden träning hör till vardagen för de allra flesta.

– Resultatet ser överraskande bra ut och det är jätteroligt att så pass många tränar. Det är också roligt att svenskarna har en positiv självbild, säger Linda Uddén, affärsområdeschef på Xtra Care. Inom sjukvården vet vi vad träning gör för hälsan, och att fysisk aktivitet dessutom kan förebygga sjukdomar. Därför är det inte så konstigt att anställda inom vår bransch rör på sig. Vi jobbar ständigt med att uppmuntra människor till ett hälsosamt liv och undersökningen visar att vi dessutom efterlever det själva.

Redaktionen

Sporthälsa

Källa:

 

<!–[if gte mso 9]>

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.