Självlysande nattlopp kommer till Stockholm

Självlysande nattlopp kommer till Stockholm

Löpartrenden fortsätter att briljera och på fredag är det nordisk premiär för The Color Run Night. Loppet där tusentals löpare kastar självlysande färg på varandra samtidigt som de joggar fem kilometer till peppande musik mitt i natten.

Om The Color Run Night

· The Color Run startade i USA 2012 och finns i dag i 50 länder runt om i världen.

· Det är världens största serieevenemang med mer än 300 jogginglopp i världen.

· Tävlingen är 5 kilometer lång och anmälan kan göras individuellt eller i grupp.

· Under loppet duschas löparna flera gånger med färg och bubblor. Alla löpare får också färgpåsar som de kan kasta på varandra. Färgen som kastas är helt ofarlig och blir självlysande när den belyses med UV-ljus. 

· Vid mållinjen avslutas loppet med musik av en DJ och ännu mer färg kastas av de tusentals deltagarna. 

The Color Run är ett så kallat ”Fun Run”, som de senaste åren har blivit populära över hela världen. Det har lockat en miljon löpare i mer 50 länder. I maj sprang 10 000 personer nordens största version av loppet i Stockholm. På fredag, 11 september är det nordisk premiär för nattversionen av loppet som kommer att genomföras vid Globenområdet. Löparna startar vid mållinjen och springer, går, joggar eller hjular fem kilometer till hög peppade musik samtidigt som de kastar UV-fluorescerande färg på varandra. Längs banan finns särskilda lampor som belyser löparna och gör The Color Run Night till en lysande och färgsprakande folkfest.

– Stockholmarnas intresse för att springa så kallade upplevelselopp som The Color Run är störst i Sverige, stort även i jämförelse med många andra länder. Det är ett av skälen till att den nordiska premiären av nattloppet går just här. Vi tror att åtminstone 8 000 löpare kommer stå på startlinjen på kvällen den 11 september, säger Tomas Stålmarck, tävlingsledare för The Color Run i Sverige.

 


Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.