Sexercice – kan sex räknas som träning?

Har du någon gång funderat över om sex kan räknas som träning? Så klart har du det. Sexercise är ett ständigt “hett” ämne, men hur ligger det egentligen till – kan sex jämföras vid ett träningspass, och hur många kalorier kan du egentligen bränna i sänghalmen?

Du kanske hoppas på att att en tur i sängen är en njutningsfull träningsform som bränner kalorier i mängder, men riktigt så enkelt är det inte. Det finns faktiskt de som hävdar att du kan bränna upp emot 300 kalorier per session. Men så finns det också forskning som visar på att kaloriförbränningen varierar stort och beror framförallt på hur energiskt sexakten är och hur mycket du väger.

Sexercice – kan sex räknas som träning?

2013 försökte forskare vid University of Montreal undersöka denna viktiga fråga genom att ge 21 heterosexuella par i uppdrag att bära fitness trackers samtidigt som de hade sex. Paren sprang också på ett löpband i 30 minuter för att jämföra sin sexercise med faktisk konditionsträning. Resultaten, som publicerades i tidskriften PLOS ONE, drog slutsatsen att män bränner 100 kalorier under den genomsnittliga sexsessionen, medan kvinnor bränner cirka 69 kalorier. Det innebär att män bränner ungefär 4,2 kalorier per minut under sex, medan kvinnor bränner 3,1 kalorier.

Totalt var antalet kalorier som brändes under sex var mycket färre än antalet kalorier som männen brände under träningen på löpband, vilket var cirka 276 kalorier. Kanske inte så oväntat, men medan ett pass på gymmet kan ge en mer intensiv träning, fann forskarna att “sexuell aktivitet kan potentiellt betraktas som en meningsfull och betydande träningsform”. Härligt!

Dessutom baserades resultaten på den genomsnittliga tiden paren hade sex, vilket var ungefär 25 minuter — så vi kan rimligen anta att ju längre sessionen varar, desto fler kalorier bränns. (Nyfiken på hur många kalorier du bränner nästa gång du och din partner har sex? Multiplicera antalet minuter du har sex med 4,2 (kalorier per minut) för att få det ungefärliga totala antalet kalorier du har bränt.)

Och för att maximera sexercisen och göra det ännu härligare, hetare — och kanske till och med svettigare — rekommenderar vi att du kikar in hos Nordens största sexshop Sinful. Här hittar du ett brett utbud av sexleksaker, tillbehör och heta klädesplagg för både män och kvinnor. Perfekt för inspiration när du vill krydda till sexlivet oavsett om du är singel eller har ett förhållande.

Slutsatsen är att sexercise inte ersätter behovet av motion och träning

Men det har flera stora fördelar: sex är både härligt, roligt, och bra för hälsan på så många andra sätt! För den som behöver bli påmind om varför sex är så fantastiskt så kommer här en snabb lista med fler hälsofördelar med sex:

  1. Stärker immunförsvaret
  2.  Ökar libidon
  3. Stärker bäckenbotten och minskar risken för inkontinens
  4.  Sänker blodtrycket
  5.  Minskar risken för hjärtinfarkt
  6. Lindrar smärta
  7.  Förbättrar sömnen
  8. Minskar stress
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.