Sex hälsofördelar med att resa ensam

Sex hälsofördelar med att resa ensam

Ett av livets bästa investeringar är att resa. Kanske drömmer du om att komma iväg på en romantisk resa med din partner, eller en oförglömlig kompishelg. Men vet du vad? Du behöver inte anpassa dig till någon annans schema för att komma iväg på en drömmig resa. Här är några oslagbara inspirationstips till varför du ska resa ensam.

1. Du blir lyckligare.
Att boka, planera och genomföra en resa är en riktig endorfinkick. Att resa ensam kanske blir något av de bästa du gjort. Det är bara att gå in på en resesajt, klicka runt och känna lyckoruset av att boka – utan att behöva fråga någon annan om lov.

2. Du träffar folk.
Resenärer gillar att prata med andra resenärer. Tänk bara vilka spännande möten det kan bli när människor från vitt skilda kulturer möts. Kanske träffar du andra som också reser på egen hand! Bor du på hostel eller vandrarhem är det ännu lättare att få nya vänner för livet.

3. Tid till träning.
Morgonlöpning på stranden klockan fem en morgon? Dagliga burpees-utmaningar med avslutande dopp i fontäner? Inga konstigheter om du reser ensam. Du kan göra precis vad du känner för och du kan avsätta ofantliga mängder tid för det.

4. Du kan strunta i vad andra tycker.
När du reser ensam kan du gå vart du vill, när du vill, och du kan planera – eller inte planera – dina måltider precis som du vill utan att någon har åsikter.

5. Du får tid att reflektera.
Egentid ger rum för tankarna att flöda hur de vill. Att resa öppnar dina ögon för hur din tillvaro ser ut på ett helt nytt sätt. Tröttnar du på att socialisera med andra kan du ta en bok och sätta dig i solnedgången och läsa. 

6. Du får ett större självförtroende.
Det är bara att inse att sättet du ser på dig själv påverkar det liv du lever mer än du tror. Du är stark nog att våga resa på egen hand. Kom bara ihåg att hålla extra god koll på din packning!

Text: Julia Kimell
Foto: Pixabay

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras