Seedinglopp inför Vasaloppet, boende och utrustning

seedinglopp inför vasaloppet

Världens största långlopp i skidor, Vasaloppet, närmar sig med stormsteg. Om du är anmäld till Vasaloppet och vill få en bättre starttid kan du delta i ett seedningslopp. Här är de lopp vi rekommenderar, samt var du får hjälp med skidutrustning.

Den 3 mars 2019 kommer nästan 16 000 entusiastiska skidåkare att ta sig an den klassiska sträckan på 90 kilometer – och över två miljoner svenskar kommer att bänka sig framför tv-apparaterna för att följa evenemangetVasaloppet fullbokades snabbt efter anmälningsstarten, men för dig som redan är anmäld och vill påverka din startplats har vi sammanställt en lista över de bästa seedinglopp inför Vasaloppet (ingen specifik ordning) runt om i Sverige och Norge.

Seedinglopp inför Vasaloppet, boende och utrustning

seedinglopp

Hafjell Ski Marathon

Hafjell Ski Marathon arrangeras lördag 23 februari 2019 i Hafjell, 15 km nord om Lillehammer i Norge. Den är för alla; oavsett stil eller ålder, om du är idrottare eller elitutövare. 

Sedan första Hafjell Ski Marathon tog plats 2013, har deltagare önskat en hel runda på det längsta avståndet. I 2019 kommer det att finnas en hel runda på 42 kilometer. Det nya spåret kommer att gå i några av de finaste delarna av Øyerfjellet.

Ort: Hafjell
Datum: 23 februari 2019
Distans: 13, 21 och 42 km
Infohafjellskimarathon.no

SEEDINGLOPP INFÖR VASALOPPET

Billingens långlopp

Billingens långlopp är ett omtyckt lopp som årligen hänför skidåkare från hela Sverige med sin vackra Skövdenatur. Loppet, som körs på antingen natursnö eller konstsnö,seedningsgrundande långlopp till Vasaloppet och Tjejvasan och ett roligt arrangemang för både elit- och motionsåkare.

En nyhet för denna upplaga av Billingens Långlopp är att bana kommer gå på helt nybyggda spår och på en ombyggd stadion med ny bansträckning!

Ort: Skövde
Datum: 2 februari 2019
Distans: 5, 21 och 42 km
Info: billingensskidallians.se

seedinglopp inför Vasaloppet

Fjällrävenloppet

Fjällrävenloppet är ett kuperat lopp i vacker terräng i det populära Höga Kustenområdet. För den som inte vill åka hela distansen finns kortare alternativ, som även är öppna för ungdomar och barn. Stora ansträngningar har gjorts för att förbättra spåren, och evenemanget är känt för sin goda service.

På plats är det nära till start- och målgång samt till omklädningsrum. Varmvatten finns tillgängligt för alla och fina priser delas ut från bland annat Fjällräven och Naturkompaniet. Efter loppet kan man med fördel bege sig in till centrala Örnsköldsvik för ett besök på en av stadens många restauranger eller barer.

Ort: Örnsköldsvik
Datum: 9 februari 2019
Distans: 7, 20 och 41 km
Infohagglundsskiteam.se

seedinglopp inför Vasaloppet

Moraloppet

Ett klassiskt långlopp på skidor som mäter 44 km med gemensam start i Oxberg. Samma sträckning som Halvvasan och du passerar kända kontroller efter banan. Loppet går sedan i mål vid Mora skidstadion.

Moraloppet är officiellt seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan. Alla som anger sitt VasaID vid anmälan seedas automatiskt till Vasaloppet. VasaID finner man under ”mina sidor” på Vasaloppets hemsida. Detta gäller både motionsklass och tävlingsklass.

Årets lopp lockade närmare 1000 anmälda åkare och till nästa år 2019 är målsättningen 1200 anmälda.

Ort: Mora
Datum: 19 februari 2019
Distans: 44 km
Info: idrottonline.se

seedinglopp inför Vasaloppet

Holmenkollmarsjen

Skiforeningen har organiserat Holmenkollmarsen i mer än 40 år. Loppet är Norges tredje största och passar alla Det vackra området gör loppet till en fantastisk resa från början i Sørkedalen till folkmassan i Holmenkollen.

Du kan välja mellan 25 km och 52 km. Loppet är särskilt känt för sin goda logistik med buss till start från flera ställen i Oslo, den fantastiska resan genom Marka och Mælgang i Holmenkollen National Park och alla volontärer som stöttar deltagarna en underbar upplevelse.

Foto: Snorre Veggan

Ort: Oslo
Datum: 9 februari 2019
Distans: 25 och 52 km
Infoskiforeningen.no

seedinglopp inför Vasaloppet

Skinnarloppet

Sedan premiären 1924 har Skinnarloppet, som bara är två år yngre än Vasaloppet, varit ett omtyckt lopp bland elitskidåkare och motionärer i alla åldrar. Med prispremier och spurtpriser i tävlingsklasserna, och med Vasaloppsliknande terräng, är Skinnarloppet ett utmärkt val för åkare som vill förbereda sig inför Vasan.

Över 1 000 skidåkare beger sig årligen till Malung för att delta i Sälens mest natursköna lopp, och genom åren har flera stora skidstjärnor från Sverige och Norge tagit plats i startfållan.

Ort: Malung
Datum: 17 februari 2019
Distans: 42 och 45 km
Info: skinnarloppet.se

seedinglopp inför Vasaloppet

Trysil Skimaraton

Trysil Skimaraton är ett uppskattat lopp för både svenska och norska skidåkare och har utsetts till en av de bästa turerna i Norge. Med kort resväg (Trysil ligger bara 15 minuters bilresa från Riksgränsen vid Sälen) till Sverige, goda snöförhållanden och vacker natur är detta officiella seedningslopp till Vasaloppet en fantastisk upplevelse för såväl deltagare som åskådare.

Antalet svenska deltagare ökar år för år, och uppgifterna hittills indikerar att den siffran kommer att öka ytterligare under årets lopp.

Ort: Trysil
Datum: 16 februari 2019
Distans: 42 km
Infotrysilskimaraton.org

Fryksås Hotell & Gestgifveri

För dig som vill toppa din längdträning under nästa år är Grönklitts skidområde ett utmärkt val. Här samlas allt ifrån kuperade elitspår till fjälliknande myrspår, lättåkta vägspår och mysiga skogsspår. Med totalt 10 mil längdspår, varav 9 kilometer är elbelysta, ges både motionärer och elitåkare en utmaning i absoluta toppklass. Om du, likt hundratals andra skidåkare, vill unna dig några sköna dagar med träning, aktiviteter och god mat i en unik fäbodmiljö är Fryksås Hotell & Gestgifveri väl värt ett besök. Under ett antal dagar i januari finns möjlighet att bo till ett extra rabatterat pris.

Priser: 1200 kr per person och dygn, inklusive, frukost och trerättersmiddag. Om du stannar minst två nätter blir priset 995 kronor per natt. Erbjudandet gäller 7 – 10 januari, 14 – 18 januari samt 21 – 24 januari. Ange Sporthälsa som bokningskod.
Bokning: Erbjudandet kan enbart bokas via telefonnummer 0250 46000.
För mer information, vänligen besök www.fryksashotell.se

Utrustning

Vallastallskungen.se

Vallastallskungen är en omtyckt webbshop som erbjuder prisvärda och funktionella skidprodukter för den vanlige skidmotionären. Här kan du fynda till marknadens bästa priser inom ett flertal olika kategorier: Atom Sports vallaställ och vallajärn, vallabord, rullskidpaket, längdskidpaket, skidstavar, pjäxor, sportglasögon och mycket mer. Nu har även olika friluftsprodukter från finska Atom Outdoors tillkommit i produktsortimentet, och det är fri frakt inom Sverige för beställningar över 500 kronor.

Vallastallskungen erbjuder snabb och personlig service och har blivit ett självklart val för många skidmotionärer och Vasaloppsåkare. Vallastallskungen startades 2016 av skidentusiasten Lars Björk och finns främst på nätet, men med möjlighet att fysiskt komma i kontakt med lagret i Sturefors, Linköping

Läs mer på www.vallastallskungen.se

Skidsport Bromma

Skidsport Bromma är en expertbutik inom skid- och surfsport. Butiken är officiell Vasaloppsbutik som ger personlig och kunnig service.

På vinterhalvåret säljer de främst längdskidor, alpint och snowboard. De har en komplett verkstad med skidslip för längdskidor, alpinskidor och snowboards. De utför de flesta typer av servicearbeten.

Besök skidsport.nu

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.