SATS

SATS

Hjälper dig med din träningsutmaning.

Att komma igång med träningen är ett vanligt nyårslöfte som många påbörjar med stor motivation. Konsten är att hålla kvar motivationen allt eftersom tiden går. Något som de som arbetar på SATS är väl medvetna om. 
– Utmaningen är oftast att komma igång och hitta regelbundenheten. Därför är det viktigt att planera in träningen i veckoschemat. Finns det i kalendern är det lättare att det blir av, konstaterar Staffan Perman, produktchef på SATS.

Två gånger i veckan räcker för att skapa en regelbunden träningsvana. Ett annat knep är att varva den individuella träningen med gruppträning eller tvärtom för att få in variation och hitta det som passar just dig.
– Att boka in en träningsvägledning för att komma igång med ett träningsprogram och för att bekanta sig med träningscentret är också en bra sak att göra. Vi på SATS erbjuder våra medlemmar kostnadsfri vägledning tre gånger per år.

Viktigt hitta sin träningsform
Många väljer att jobba mot ett specifikt mål, allt ifrån Vasaloppet till att gå ner i vikt eller bli mer uthållig och starkare, för att sporra sig själva lite extra. Personlig träning är en god hjälp för att nå uppsatta träningsutmaningar, stora som små. På SATS finns ”Kom igång – paket” som inkluderar tre timmar med personlig tränare samt kostrådgivning, perfekt hjälp för att få fart på rutinen att träna. Personlig träning är ett område som växer kraftigt och finns på alla SATS träningscenter.
– Personlig träning är något som passar alla eftersom det är du själv som formulerar din specifika målsättning, förklarar Staffan Perman.
Att träna med en kompis kan också hjälpa till att komma igång, liksom att boka in gruppträningsklasser för att få en stående tid varje vecka. SATS SatsKlasser har ett förutbestämt innehåll som alla instruktörer använder sig av samtidigt, oavsett var och när du tränar. På så sätt kan du lättare anpassa träningsintensitet och på ett enkelt sätt följa din egen träningsutveckling samt vägen mot dina uppsatta mål.
– Prova dig fram till en träningsform som passar just dig. Det viktiga är att komma igång och hitta rutinen. Är det svårt att hitta en tid efter jobbet, erbjuder vi flera 30-minutersklasser under lunchtid som möjliggör att du både hinner träna och äta under din lunchtimme, tipsar Staffan Perman.

Medlemmen i fokus
För att hjälpa medlemmarna att träna långsiktigt erbjuder SATS en motivationskampanj som startar varje termin. Genom att träna två gånger i veckan i tolv veckor belönas medlemmen med en gåva från SATS.
– Ett stämpelhäfte hjälper medlemmen att hålla koll på frekvensen och byts vid periodens slut in mot gåvan. För den som behöver lite extra stöd kan man boka upp en personlig tränare. Det är ett bra sätt för att både skapa rutin i träningen och få någon som coachar dig i din träning, säger Eva Lundström, marknadschef på SATS.
Hos SATS står alltid medlemmen i fokus och missionen är att hjälpa fler att träna regelbundet. På de olika träningscentern tas önskemål och tankar tacksamt emot. Andra kanaler är SATS kundservice som blivit vald till Sveriges bästa kundservice för andra året i rad, webmastern eller direkt till någon på huvudkontoret.
Kvaliteten och kompetensen bland de anställda på SATS är hög och tillgängligheten är unik, bara i Stockholm finns 39 träningscenter. Träningsutbudet är brett och på varje träningscenter finns en Nike-shop med de senaste träningskläderna. Varje månad anordnas dessutom medlemskvällar med rabatter och erbjudanden.
– Majoriteten av våra medlemmar är mellan 25 och 45 år, men vi har aktiviteter för alla åldrar, från 3 månader och uppåt. Det ska vara roligt och enkelt att träna, och för exempelvis småbarnsföräldrarna har vi barnpassning och barnklasser, berättar Eva Lundström.

Nya klasser och nytt center
SATS jobbar aktivt med produktutveckling och hur lokaler och kringservice på bästa sätt möter medlemmarnas förväntningar och önskemål. Under 2010 kommer exempelvis ett antal eventklasser att lanseras.
– Eventklasser innebär att klasserna finns under en begränsad period och är ett tillägg till ordinarie gruppträningsschema. Först ut är Nike Dynamic Training som är en blandning av funktionell styrke- och konditionsträning. Rörelsekontroll och bålstabilitet är i fokus, likaså teamwork och tävlingsanda. Det är en tuff och enkel träning som passar de flesta. Klassen bokas precis som vanligt på vår hemsida, berättar Eva Lundström. Det är inte bara inom schemat som en utveckling sker. Högst upp i nyrenoverade Sollentuna Centrum öppnade den 9 januari 2010 det nya träningscentret SATS Sollentuna. Centret är på hela 2 000 kvadratmeter och är utrustad med den senaste träningsutrustningen. Hela träningsytan är handikappanpassad och erbjuder pulsmätning inom hela centret. Det innebär att du kan följa din puls på skärmar oavsett om du tränar individuellt eller gruppträning.
– Vi har lagt stor vikt vid design och miljö på det nya träningscentret i Sollentuna. Här finns över 40 gruppträningsklasser att välja på samt MiniSats, barnpassning, berättar Eva Lundström och önskar oss varmt välkomna.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.