Salomon Trail Tour är igång

Salomon Trail Tour är igång

Att terränglöpning lockar fler och fler visar de inledande loppen i Salomon Trail Tour.

I helgen avgjordes den tredje deltävlingen i Salamon Trail Tour i Åmål. Salomon Trail Tour är en serie terränglöpningstävlingar, där vissa innehåller “svårare” moment såsom hinderbana, vattenhinder eller dylikt. Deltävlingen i Åmål var den första tävlingen med sådana svårare moment och därmed också första deltävling i tourens Speed Cross-del.

Fler och fler lämnar asfalten och vill prova terränglöpning, som kan upplevas mer varierat och mindre slitsamt än vanlig asfaltlöpning. Å andra sidan är det mer skitigt och desto jobbigare. 140 löpare var samlade i Åmål i helgen för att antingen springa den kortare 6 km banan eller den mera krävande 12 km banan i Hanebolsterrängen.

FAKTA: Salomon Trail Tour 2011
Touren 2011 kommer att vara på 16 orter runt om i landet, från Malmö i syd till Kiruna i nord.
Tävlingarna ska ha två distanser, 10-12 km och 4-6 km med följande klasser: herr, dam, ungdom 12-16 år och junior 16-20 år samt vi har tänkt en företagsklass med 6 löpare.
Banorna är av karaktär att de ska gå till största delen på mjuka, smala stigar som kan varvas med löpning på bredare elljusspår.
Distanserna på Touren är anpassade så det passar alla som tycker det är kul och viktigt att röra på sig och trivs ute i naturen bland fågelkvitter, ren luft och på mjuka stigar.

Av dessa 17 tävlingar  ska åtta ha karaktär av ”Tjur Ruset”, 10-12 km långa.  Salomon kommer kalla denna serie; Salomon Speed Cross, namnet kommer från vår lättaste och snabbaste trailsko, Speed Cross.
Salomon Speed Cross serien innebär mestadels stiglöpning men på ett par ställen ca 5-10% av banan svårigheter i form av ”naturliga” hinder som lera, myr, vattenhinder eller dylikt.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras