Salomon City Trail – terränglopp i Stockholm city

Salomon City Trail – terränglopp i Stockholm city

Den 24 april arrangeras Salomon City Trail för tredje året i rad. Terrängloppet som låter dig uppleva Stockholms innerstad och springa på såväl kunglig mark som uppför huvudstadens högsta topp, Skinnarviksberget.

Det blir en riktig löparfest när startskottet går för terrängloppet Salomon City Trail. Cirka 800 löpare väntas delta och uppleva bland det bästa av Stockholm city. Banan som är 7 km lång har både start och mål i Kungsträdgården.

– Löparna springer sedan på kunglig mark, över Lejonbacken vid Kungliga Slottet, vidare förbi Riksdagen, över till Riddarholmen och Slussen för att sedan springa upp och ned på Söders höjder hela vägen till Skinnarviksbergets topp – högsta naturliga punkten inom Stockholm tullar. Där vänder man sedan tillbaka och väljer om man vill springa i mål eller springa ytterligare ett varv, säger Roland-Philippe Kretzschmar, arrangör av Salomon City Trail.

Vad är det som gör Salomon City Trail unikt?
– Bansträckan erbjuder inte bara en helt fantastisk upplevelse och utsikt över vår vackra huvudstad med dess landmärken. Deltagarna springer även på varierat underlag – från kullersten, asfalt och grus, till jord, sten och trä. Dessutom bjuder banan på en spännande topografi med härliga backar och trappor som suger musten ur dig! 

Vilken är den största utmaningen med loppet?
– Att våga springa av ren glädje, inte bara på tid. Visst kan du maxa järnet, men vi ser gärna att många deltar i vårt lopp för att få en skön löparupplevelse med nära och kära. Innan loppet kan det vara smart att köra lite backträning och intervaller för att inte blir helt överrumplad. Vissa delar av banan kräver både styrka och flås.

Skönt häng i Kungsträdgården
Utöver loppet arrangeras en minimässa i Kungsträdgården där du bland annat kommer träffa några av Sveriges främsta löparprofiler och har chansen att testa nya Kia Sportage.

Dessutom är det körsbärsblomning och vid fint väder (vi håller tummarna för det), samlas tiotusentals människor i stan för att bara hänga.

Smygspring banan
Genom Salomon City Trail app får du tillgång till en community av löpare världen över som älskar att springa i stan. Via appen kan du bland annat testspringa Salomon City och andra rundor i storstäder som London, New York och San Francisco. Föredrar du att springa i grupp och vill testa på Salomon City Trail innan du anmäler dig kan du kostnadsfritt springa med SportHälsa RunClub den 13 april.

– Alla som testspringer banan med SportHälsa RunClub får dessutom 20 procent rabatt på startavgiften till Salomon City Trail den 24 april.

Anmäl dig till SportHälsa RunClub den 13 april här.
Mer information om Salomon City Trail: salomoncitytrail.se

Text: Hanna Larsson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.