Roliga sportläger för barn och ungdomar i härliga Dalarna

För barn är det extra viktigt att de tycker att det är roligt när de rör på sig. I sommar kan de åka till Dalarna och gå på sportläger i härliga miljöer. Skapa oförglömliga sommarminnen med fullt av rörelseglädje.

För att må bra behöver man röra på sig som du vet, gärna ute i friska luften där man kan få både rörelseglädje och få frisk luft. Det är något ditt barn eller din ungdom kan göra vid ett sportläger i vackra Dalarna.

Två olika sportläger

Dessa fantastiska sportläger erbjuds under två olika veckor i sommar, vecka 26 i juni och vecka 32 i augusti. Kanske just de veckorna du som förälder behöver arbeta, samtidigt som barnen får ett extra roligt och fartfyllt sommarlov med aktiviteter från morgon till kväll. Vem vet kanske blir det även barnens bästa sommarminnen 2021?

sportläger

Leksand – ett oförglömligt sommarlov med rörelseglädje 

Samla kompisgänget eller kanske till och med ditt lag i den sport du utövar och åk till sommarstaden Leksand, som är belägen vid Siljan och skapa härliga minnen för livet.

Här kan man vara på ett varierat sportläger och testa ett flertal olika sporter under antingen 4 dagar eller 1 vecka. Det bästa av allt är nog att det är skärmfritt. Tanken är att man verkligen ska hitta på roliga aktiviteter hela dagarna, kanske träffa vänner för livet och ha roligt tillsammans.

I Leksand finns det tillgång till en fantastisk äventyrspark med vattenland, höghöjdsbanor och gokart, fotbollsplaner och idrottsanläggningar. Dessutom en vacker badstrand där de även har många av kvällsaktiviteterna under lägret.

Den som väljer sportscampen i Leksand får även göra en utflykt och besöka rovdjursparken i Orsa och möjligheten att besöka en av Sveriges största vattenparker på eftermiddagarna.

Orsa – med fokus på svenskt sport- och vildmarksliv

På Orsa Sports Camp är det mer fokus på svensk sport- och vildmarksliv. Sportläger med scouttema sker i de djupa skogarna som tv-programmet Wild Kids spelas in i. Här får barnen prova på allt från cykling, skidåkning, kanoting, orientering, skogsvandring, sjunga gamla svenska visor vid lägerelden till att mata vargar och björnar i Orsa Rovdjurspark. Passar de barnen som älskar skogen och äventyr. 

▶︎ Missa inte att boka årets roligaste sommarcamp, innan det är för sent!

Välutbildade ledare och smågrupper på lägret 

Deras ledare är unga och sportintresserade som även är utbildade. Alla ledarna har RFs idrottsledarutbildning. De arbetar med små grupper om 10 personer och varje grupp har sin egen dedikerade ledare. Vid upphämtning i storstäderna finns alltid ledare med på resan.

Boende och mat

Under lägret bor man i 4-stjärniga hus med upp till 10 bäddar. Stugan har öppen planlösning med tre sovrum, kök, matplats, 2 toaletter, dusch och bastu.

Alla måltider äter man på restaurang i närområdet. Både vid middag och lunch möts man av en näringsriktig buffé som tillagats av lokala kockar. Här finns något för alla och har man matallergier/specialkost anger man det redan vid anmälan.

▶︎ Läs mer och anmäl dig till sommarens roliga sportläger här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.