Saknar du hudens glow? Så behåller du din lyster i vinter

Glow är en av de hetaste trenderna när det kommer till skönhet – men inte lika enkelt få under vintern. Därför fint att det finns produkter som hjälper. Här hittar du våra bästa tips för att ge din hy vacker lyster.

Känner du dig mer nöjd när möter din spegelbild på sommaren än under de kalla och mörka månaderna? Det är stor sannolikhet att det beror på en sak: glow. Så länge solen skiner stora delar av dagen är det lätt att se till att huden får en fräsch och hälsosam lyster – utan att du ens behöver anstränga dig.

Men så blir dagarna mörkare, temperaturen sjunker och det är långt ifrån lika enkelt att behålla hudens glow. Det kalla och torra klimatet vi lever i stora delar av året gör lätt att huden blir torr och känns matt och livlös. Det betyder dock inte att du behöver ge upp hoppet om få tillbaka sommarens härliga lyster.

Dags för utrensning

Istället för att deppa över att sommaren är över kan du se vintern som det perfekta tillfället för att göra en rejäl rensning av badrumsskåpet. Det är nämligen inte bara solen som kan bidra till att ge din hud en härlig lyster – även rätt produkter kan göra underverk.

Så rensa ut alla dina gamla krämer som ändå inte gör någon nytta och gör plats för några väl valda produkter som ger ordentligt med återfuktning och verkligen kan hjälpa dig att behålla din glow året runt. Men hur vet du vilka du ska välja? Fortsätt läsa, för här tipsas vi om några av våra favoriter.

Naturliga ingredienser

En fördel är att produkterna inte bara är proppfulla av ingredienser som ger dig resultat, de är även baserade på naturliga ingredienser så att du har full koll på vad det egentligen är du använder på huden. Med andra ord kan du vänta dig att du både kommer se ut och känna dig hälsosammare och fräschare med hjälp av dem.

Slutligen: ett tips nu när vi rekommenderas att hålla oss hemma under corona-tider är att anordna en alldeles egen liten spa-kväll med de här produkterna. Se det som ett perfekt tillfälle för att lyxa till det, ge dig själv möjligheten att koppa av och dessutom få en fantastisk hud på köpet.

Så behåller du hudens lyster i vinter – 6 produkter som hjälper

1. Goddess Sativa Hemp Skin Care

Den här ansiktsmasken från Goddess Sative innehåller bland annat hampfröolja, som både kan sakta ner hudens åldrande och minska inflammtioner. Bland ingredienserna hittar du också aktivt kol som kan bidra med massvis av fördelar, som att rengöra huden, avlägsnaa föroreningar och exfolieraa döda celler.

Som om det inte var nog är den även rik på fettsyror som omega-3 och omega-6, som är extra viktiga för att huden ska få ordentligt med lyster – även under vintern. En naturlig men effektiv metod för dig som vill behålla ditt glow och ta hand om din hud alltså.

Gillar du produkten är det toppen att det finns en hel hudvårdslinje som följer samma effektiva men naturliga koncept. Perfekta presenter när du vill unna dig – eller någon annan du tycker om – det lilla extra.

▶︎ Köp Goddess Sativa Hemp Skin Care här.


2. Ixxi Elixir Radiance Toning Mask

Visst, du vill troligtvis att din ansiktsmask ska hjälpa dig att behålla hudens härliga lyster under vintern och bekämpa tecken på åldrande – men är du också intresserad av vad den innehåller? Ja, många vill undvika att få i sig onödiga tillsatser från maten så varför smeta på det i ansiktet?

Med den här ansiktsmasken från Ixxi Elixir Radiance Toning Mask kan du vara säker på att ingredienslistan är full av naturliga ingredienser och att den är framtagen med miljön i fokus. Med ämnen som medelhavstall och naturliga fruktsyror hjälper den huden att behålla sin lyster året runt.

▶︎ Klicka här för att köpa produkten.


3. Dearly Vitamincream

Du vet sannolikt att du måste få i dig alla viktiga vitaminer och mineraler för att hålla dig hälsosam, men visste du att samma gäller din hud? Ja, åtminstone om du är ute efter en fräsch lyster. Den här krämen är rik på C-, E- och A-vitamin som är viktiga för dig som vill ha en hud full av glow – dessutom innehåller den karoten som har en omedelbart tonande effekt. Perfekt för dig som både vill ha långsiktiga resultat men samtidigt är otålig.

Dearly Vitamincream fungerar lika bra som natt- och dagkräm, och använder du den redan innan solen dyker upp kommer du snabbt märka att du lättare får en fräsch solbränna. En bonus är att den dessutom är tillverkad här i Sverige.

▶︎ Klicka här för att köpa produkten.


 

4. Loviderm Serum Vital

Om du också vill behålla hudens härliga sommarkänsla under vinterhalvåret är Serum Vital från Loviderm ett perfekt val. Serumet är speciellt framtaget för att hjälpa dig med torr eller livlös hud, bland annat genom att den är baserad på näringsrika ekologiska oljor och vegetabiliskt squalane som bidrar till att mjuka upp huden och tillföra välbehövlig näringUtöver det innehåller den A-vitamin och betakaroten som stimulerar huden på djupet och ger en fin lyster med ökad elasticitet och spänst.

Faktum är att Loviderm sedan flera år tillbaka har ett nära samarbete med plastikkirurgen Leif Gylbert på Sophiahemmet. Där används Loviderms produkter för att snabba på hudens återhämtning, spänst och läkning. Och precis som dem kan du med gott samvete använda produkterna då de är tillverkade i Sverige och framtagna med hänsyn till miljön.

▶︎ Klicka här för att köpa produkten.


5. Cicamed Antioxidant 24h, dag och natt-kräm

Den här ansiktskrämen är inte bara ekologiskt baserad, utan också speciellt utformad för den här kalla och torra årstiden. Det märks bland annat genom att mer än hälften av ingredienserna har återfuktande egenskaper, som ofta är det din hud behöver om den känns matt och livlös.

Till exempel innehåller den ekologisk jojobaolja, beain och aloe vera. Kombinerat med massvis av skyddande antioxidanter i form av bland annat grönt te kan den vara räddningen som hjälper dig att behålla ditt glow även nu när det är kallt, torrt och blåsigt ute.

▶︎ Klicka här för att köpa produkten.


6. Grön våg Morotsolja med ringblomma

När huden känns torr och livlös under den kalla årstiden är det näst intill ett måste att se till att din rutin innehåller en bra olja – och det hittar du här. Med den här oljan ger du huden alla chanser att uppnå glow oavsett årstid. Det beror bland annat på att den innehåller ingredienser som karotin, ringblomma, E-vitamin och ekologiska kallpressade oljor.

Det gör att den tillför din hud gott om näring och återfuktning, samtidigt som den har en lätt tonande effekt. Den kan dessutom användas som sminkborttagning eller som en ansiktsmask för att rengöra porerna.

▶︎ Klicka här för att köpa produkten.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras