Sabina Dufberg: ”Det här med att ha en speciell ätardag är helt mot mina principer”

Möt Sabina Dufberg – en av Sveriges främsta fitnessprofiler med över 25 års erfarenhet av att leda andra inom träning. Tvillingmamman, författaren, föreläsaren och arrangören av personliga hälso- och träningsevent, samt träningsresor utomlands. Sabina har en bred erfarenhet med allt från management och ledarskap på KTH, till idrottspsykologi, mindfulness och du känner säkert igen henne från TV-programmet ”Biggest Loser” där hon var tränare i flera omgångar?

I TV-rutan en tuff tjej med skinn på näsan och strikt delegerande. Men stämmer den här bilden med verkligheten? Se hur rätt vi träffat Sabina Dufberg med våra påståenden.

Fördomsprofilen med Sabina Dufberg

1. Du har alltid varit en typisk ”pojkflicka” som hellre klättrade i träd och spelade fotboll på skolrasteran än att pyssla och måla naglarna.

– Ja, det stämmer! Fotboll var den sport jag började med som liten och jag spelade i många år framöver. Idrott var mitt favoritämne i skolan och klättra i träd var jag också bra på.

– En gång lurade min brorsa upp mig i en jättehög silvergran för att hämta ”skatornas skatt” som han sagt låg där uppe. Jag bangade inte för utmaningar, men min pappa tyckte inte det var lika kul att hjälpa mig ner sen, haha.

2. Du tänker att allt har en mening – även svåra saker. Och det är din hårda uppväxt som gett dig din kämparglöd – en erfarenhet du använder dagligen i ditt jobb, när du hjälper andra.

– Ja, det stämmer definitivt! Min uppväxt var inte speciellt hård, med två föräldrar som älskade mig så jag har haft en juste uppväxt, men har haft andra motgångar. Den förståelsen använder jag i mötet med andra.

3. Det godaste du vet är 1. svensk husmanskost, 2. saltlakrits, 3. smoothie bowls.

– Nej, det stämmer inte riktigt! Jag älskar lakrits, speciellt salmiak. På andra plats av alternativen säger jag husmanskost och sist smoothie bowls. Jag gillar mat!

4. Rutiner är extremt viktiga för dig och varje söndag skriver du noggranna listor över kommande veckas träning, mat, telefonsamtal att ringa, jobbuppdrag, hushållsbestyr och barnens aktiviteter.

– Absolut inte! Jag skriver aldrig listor, men håller gärna koll på saker i min kalender. Gillar ordning och reda, men tar det allt eftersom det dyker upp. Jag lever mycket i nuet.

5. Viktigast i livet är att göra gott för andra – sina barn, kollegor, medmänniskor.

– Både ja och nej. Viktigast är alltid min familj. Men mina medmänniskor är under allas ansvar tycker jag.

6. Ibland tröttnar du på häslobranschens supernyttigheter och gör små ”uppror” i smyg med hamburgare, drinkar och klackarna i taket. Sen längtar du tillbaka igen…

– Stämmer inte – jag gör det regelbundet! Äter till exempel pizza flera gånger i veckan, slår klackarna i taket och känner inte att jag behöver smyga med det. Det här med att ha en speciell ”ätardag” är helt mot mina principer.

7. Du puschar alltid dig själv 10 gånger hårdare än vad vi ser att du gör med deltagarna i Biggest Looser.

– Hmm, ja, det kanske jag gör. Jag är tuff och resultatinriktad i min träning, men kanske inte precis 10 ggr hårdare.

8. Om du inte gjorde det du gör idag skulle du jobba som flygvärdinna. Du älskar nämligen att se världen, att klä upp dig i smickrande kostymer, högklackat och vara andra människor till lags.

– Nej! Det stämmer att jag älskar att se världen till 110% och att jag gillar att klä upp mig, men yrket lockar inte alls. Däremot skulle jag gärna jobba med teater om jag inte gjorde det jag gör idag.

9. Du är feminist och blir extremt provocerad av kvinnor som viger sitt liv åt sin mans karriär, istället för att följa sina egna drömmar.

– Nej, jag är inte feminist! Jag tycker att alla får välja själva, oavsett kön, och tycker att alla val som sker av egen vilja är ok.

10. I höst kommer vi se dig i ett nytt TV-program, du har även en ny bok på gång och designar ett eget träningsredskap. Din rastlöshet, energi och fantasi driver dig ständigt framåt.

– Mycket stämmer, men jag kommer inte i ett nytt TV-program. En ny bok stämmer däremot, den kommer i augusti och en ny produkt är också i diskussion. Och ja – det är helt korrekt att jag är väldigt driven.

Sistnämnda är inget vi tvivlar på. Tack för ett trevligt samtal Sabina och stort lycka till med kommande projekt och livet!

 

Mer om Sabina Dufberg kan du läsa på hennes hemsida och blogg.

 

Text: Anna Lissjanis

Fotograf: Anders Gåhlin | Gaahlin.com

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.