Så undviker du mobilnacke, musarm, klickarmbåge, sms-tumme – med massage

musarm mobilnacke

Innehåller reklam för Flolife

Teknikåkommor som mobilnacke, musarm, klickarmbåge och sms-tumme drabbar många som tillbringar mycket tid i skolan eller på kontorsjobb. Så här kan du minska risken genom att ge dig själv massage.

Alla kan drabbas av musarm, mobilnacke, sms-tumme och klickarmbåge, men om du har ett stillasittande jobb där du tillbringar stor del av tiden framför en dator är risken extra stor. Inte minst nu när hösten är här och många återgår till jobbet efter en lat semester. Men det finns sätt att undvika dem.

Att försöka tänka på hållningen, sitta så ergonomiskt som möjligt och regelbundet ta korta pauser kan i många fall hjälpa. Men en an av de mest effektiva behandlingarna mot flera teknikåkommor är massage – och med Flowlifes smarta produkter kan du numera ge dig själv det på ett smidigt och enkelt sätt. Här berättar vi hur.

Så undviker du mobilnacke, musarm, klickarmbåge eller sms-tumme – med massage

Mobilnacke

Vad? Kollar du ner mycket på en smartphone, läsplatta eller dator är det vanligt att du drabbas av det här, eftersom det blir stor belastning vid området kring nacken och axlarna blir stor.

Symptom? Stelhet och smärta i nacke och övre delen av ryggen, dålig hållning och huvudvärk.

Behandling? Om du sitter mycket framför en dator är det viktigt att se till att den är i lagom höjd, så att du inte behöver luta dig över den. Att se till att du har en upprätt hållning och varierar ditt rörelsemönster är också viktigt, och såklart att försöka minska skärmtiden överlag om du har möjligheten.

Flowpillow Heat är en massagekudde från Flowlife som kan hjälpa dig att bli av med besvären. Den har inbyggd infravärme och tre olika hastighetsnivåer av välja mellan, så att du själv kan anpassa din behandling efter dig. För att öka rörligheten och sträcka ut ryggraden kan du också använda dig av deras Roller eller Peanut Ball.

Musarm

Vad? Ett samlingsnamn för olika besvär i armen, axeln handen, handleden och nacken som vanligtvis orsakas av ensidigt arbete.

Symtom? Kan yttra sig i form av smärta och stelhet, molande och pulserande värk, domningar och stickningar samt svullnad från armbåge till handled.

Behandling? För att undvika att drabbas i framtiden behöver du ändra din arbetsställning. Det kan exempelvis räcka att stödja upp underarmen. Har du väl drabbats är Flowgun Pocket från Flowlife din bästa vän, speciellt med det medföljande munstycket Hardhat Silicone.

Det är nämligen speciellt framtaget för just platta områden, och hjälper dig att få igång blodcirkulationen. Det kan också kännas skönt att massera handleden med hjälp av en så kallad Peanut ball, en av Flowlifes yogaprodukter som är en jordnötsformad massageboll i naturkork. Den är dessutom så liten och diskret att du kan göra det vid skrivbordet.

Teknikåkommor - Massagepistol musarm

▶︎ Läs mer och köp Flowlifes massagepistoler här

Klickarmbåge

Vad? Du kanske mer känner igen det under namnet ”tennisarmbåge”, men numera är det ett vanligare besvär hos de som använder datorn mycket än de som spelar tennis. Orsaken är detsamma, nämligen att muskelfästet vid armbågen drabbas av en inflammation.

Symptom? Några tydliga tecken på att du har drabbats är smärta på utsidan av armbågen och att du har svårt att greppa saker.

Behandling? För att undvika problemet från början ska du försöka undvika monotona rörelser och ta regelbundna pauser från datorn. Lider du redan av klickarmbåge kan alla Flowlifes olika massagepistoler vara till stor hjälp, så beställ hem Flowgun Pocket, Flowgun PRO 2.0 eller Flowgun Go 2.0 för att ge dig själv den bästa behandlingen.

Sms-tumme

Vad? Ordet ”sms-tumme” kräver knappt någon extra förklaring – precis som namnet antyder beror det på att tummen överbelastas genom att du till exempel sms:ar för mycket.

Symptom? Kännetecknas vanligtvis av smärta och stickningar i tummen, och området runt omkring.

Behandling? Lider du av detta är det förmodligen ett tecken på att du använder din mobil för mycket, så att helt enkelt försöka lägga undan den då och då kommer sannolikt vara positivt för inte bara tummen, utan också ögonen och huvudet. Du kan också helt enkelt testa att växla hand så att du inte alltid använder samma tumme när du skriver på mobilen.

Det kan också kännas skönt att massera den drabbade tummen med hjälp av Flowlifes Trigger ball. Det är en boll av naturkork som är gjord speciellt för att massera mindre områden, och är så liten att du kan ta med den överallt.

Teknikåkommor - yoga musarm

▶︎ Läs mer och köp Flowlifes yogaprodukter här!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.