Så tränar du under arbetstid

Så tränar du under arbetstid

Vanliga kontorsstolar ska ge oss maximal komfort och avlasta kroppen, men hur bra är de egentligen för våra hälsa? ”Kroppen behöver belastning, inte avlastning”, menar Mike Wilson, leg. Kiropraktor, som hellre ser att vi tränar medan vi jobbar.

Om Back App

Back App är den innovativa och miljövänliga kontorsstolen som tränar upp kroppens muskulatur och balans. Till skillnad från andra kontorsstolar som avlastar, belastar Back App kroppen och ger dig en starkare rygg medan du sitter. Instabiliteten går enkelt att justera efter önskemål. Genom att sitta på Back App upprätter du en naturlig hållning samtidigt som muskulaturen och balansen förbättras.

I dagens stillasittande samhälle är det allt fler som drabbas av fetma, muskel- och skelettsjukdomar, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Och vi sitter större delen av dagen – när vi äter, surfar, tittar på tv och inte minst när vi jobbar.

– När du sitter på en vanlig stol är det svårt att upprätthålla en naturlig sittställning med god upprätt hållning. Detta kan ge upphov till att kroppen sjunker ihop till en position som är skadlig för ryggen. Visst är en vanlig kontorsstol mjuk och skön, men problemet är att kroppen avlastas. Eftersom vi rör oss allt mindre i dag, är det sista vi behöver ännu mer avlastning, säger Mike Wilson, leg. Kiropraktor.

Träna under arbetstid
Vid ett stillasittande jobb bör vi resa oss var trettionde minut för att gå runt i några minuter. Något som ofta lättare sagt än gjort. För att motverka de vanligaste ryggproblemen som uppstår vid dagligt kontorsarbete är det viktigt att ha en naturlig sittställning, något som är svårt att upprätthålla med en vanlig kontorsstol.

– Back App är inte bara en stol utan även ett träningsredskap. Stolen är instabil vilket gör att muskulaturen och balansen förbättras. När du rör på dig och balanserar på stolen tränas de inre musklerna som stödjer ryggraden. Det är vetenskapligt bevisat att Back App ger en signifikant minskning av exempelvis ländryggsbesvär. Genom att sitta på Back App upprätthåller du en korrekt hållning på ett enkelt och naturligt sätt. Det blir träning på en låg nivå men många timmar på en dag. Och ju mer du sitter på stolen – desto mer träning får du.

Läs mer om Back App här.

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.