Så skapar du bättre sov- och skärmrutiner för ditt barn

Att vara förälder och uppfostra sina barn är en viktig, men ibland tuff uppgift. Du vill göra alla rätt, men det är omöjligt. Olika svårigheter uppstår vid olika åldrar och ofta är sov- och skärmrutiner största utmaningarna. Här hittar du vägledning.

Hos Brillbee hittar du onlinekurser inom olika områden som är användbara i livet, bland annat föräldraskapet. Nedan är två kurser vi varmt rekommenderar, den ena om en vanlig svårighet med småbarn och den andra för dig med äldre barn.

Så skapar du bättre sov- och skärmrutiner för ditt barn

Nätsmarta barn – skapa trygga förutsättningar för dina barn på nätet

Många barn spenderar mycket tid på sociala medier och spelar spel på nätet. Känner du som förälder att du vill har bättre koll på hur det fungerar? Det är viktigt att veta hur man skyddar sin integritet på nätet och hur man agerar i olika situationer.

Om du som förälder vet vilka plattformar som är aktuella och hur de fungerar, är det lättare att prata med dina barn om dem. De blir mer öppna om du förstår den världen. Kursen är ett stöd till dig när du ska prata med dina barn om den värld som finns ute på Internet och hur de kan bli nätsmarta.

Sova hela natten – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder

Det kanske vanligaste problemet som nybliven förälder är sömnen, både för barnet och en själv. Sömn är avgörande för att vi ska fungera som människor. Frågor som var och hur barnet får bäst sömn och hur man själv får en bra sömn är vanliga. Barnpsykologen och forskaren Malin Bergström ger dig grunderna till att skapa bra sömnrutiner för dig och ditt barn.

När du får ditt barn att sova får även du själv sova. Du får lära dig att skapa en egen metod som funkar för er familj, utifrån era behov och egenskaper. Allt du behöver är lite tålamod, och det är det värt. Tycker ni som föräldrar olika om barnets sömn? Malin har lösningar även för det.

Brillbee.se kan du läsa mer om vilka onlinekurser de erbjuder och inom vilka kategorier.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.