Så mycket måste du ligga för att bli av med kalorierna

Så mycket måste du ligga för att bli av med kalorierna

Under julen är det lätt att få i sig några extra glas då det bjuds på allt från vin och öl till snaps och glögg. Att få njuta av god mat och dryck är en självklarhet. Men för den som inte vill ha för många kilon att ta igen är det smart att se över hur mycket man dricker – och vad som krävs för att bli av med kalorierna.

Att julmat innehåller en hel del kalorier är de flesta medvetna om. Däremot är det inte lika välkänt hur mycket kalorier som döljer sig i alkohol. Frågan är bara hur mycket kalorier du egentligen får i dig? För att illustrera det lite mer konkret presenterar vi fyra exempel.

2 drinkar (6 cl sprit + 20 cl läsk) ger 424 kalorier och kan jämföras med 24 köttbullar. Men bara lugn, har du sex i tre timmar och 50 minuter är kalorierna förbrukade…

4 glas vin (20 cl) motsvarar 560 kalorier vilket är cirka 31 köttbullar. För att bli av med dessa kalorier måste du ha sex i fem timmar och fyra minuter!

 2 glas vin (20 cl), 2 starköl (40 cl) och 2 drinkar (6 cl sprit + 20 cl läsk) fyller på med 892 kalorier. Ska du få i dig samma mängd kalorier via köttbullar får du äta 50 stycken. Och för att bli av med kalorierna får du aktivera dig i sängen i åtta timmar och fem minuter.

 5 stark öl (40 cl) motsvarar hela 1 000 kalorier vilket kan översättas i 56 köttbullar. Ska du göra av dig med kalorierna genom att ha sex får du ligga i… hela nio timmar och fyra minuter krävs, för att vara lite mer konkret.

 

Källa: Kaloriprofilen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.