Så många sockerbitar innehåller Coca-Cola life

Så många sockerbitar innehåller Coca-Cola life

Coca-Cola hakar på hälsotrenden och lanserar Coca-Cola life som ska innehålla en tredjedel färre kalorier än vanlig cola-dryck. Men hur mycket nyttigare är den än vanlig Coca-Cola egentligen?

Igår släpptes nyheten om att Coca-Cola life kommer att lanseras i Sverige i september. Den nya drycken är sötad med en blandning av socker och steviaextrakt som kommer från steviaplantan i Sydamerika. Coca-Cola meddelar att den nya drycken är en del av företagets globala åtagande inom hälsa och välbefinnande.

– Vi är glada att kunna addera Coca-Cola life till vår portfölj av Coca-Cola i Sverige. Den kompletterar våra befintliga varumärken och är väl positionerad för att möta förändrade livsstilstrender och ge människor en välsmakande cola-dryck med färre kalorier med sötma från naturliga källor, säger Pierre Decroix, VD Coca-Cola Enterprises Sverige.

Innehåller sju sockerbitar
En 33 cl burk Coca-Cola life kommer att innehålla 89 kalorier vilket är en tredjedel lägre jämfört med andra sockrade cola-produkter i Sverige. Men även om Coca-Cola life innehåller mindre socker än originaldrycken motsvarar ändå en liten burk Coca-Cola Life att knapra i sig sju sockerbitar jämfört med elva bitar i en vanlig burk, uppger Metro.

Vad tycker du om Coca-Cola life? Diskutera gärna på vår facebook-sida här.

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.