Så många miljoner gick till bröstcancerforskningen

Så många miljoner gick till bröstcancerforskningen

Oktober är den rosa månaden där det samlas in pengar till bröstcancer. Nu är det november och pengar samlas in till movember och mäns hälsa. Här summerar Apotee Hjärtat sin rosa månad.

Sedan starten har drygt 593 miljoner samlats in till cancerforskningen. Pengar som gör skillnad. Apotek Hjärtat var en av de som sålde rosa bandet i år – för första gången för deras del. Tillsammans med kunderna samlade de in hela 6,7 miljoner kronor till cancerforskning genom Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj under oktober. Resultatet är över förväntan. 


 Förutom att sälja Rosa Bandet, där samtliga intäkter går till Cancerfonden, har närmare 30 rosa varor, där 2 kronor per såld produkt gått till cancerforskningen. Kunderna har också haft möjlighet att betala 2 kronor för en rosa påse att bära hem sina apoteksvaror i. 


 – Engagemanget har varit mycket stort både hos våra kunder och bland medarbetarna. Det speglas också i ett resultat, som trots höga ambitioner, är över förväntan. Vi vet att forskning gör skillnad och därför känns det mycket betydelsefullt att vi kan vara med och bidra, säger Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.


Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar cancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Genom Rosa Bandet-kampanjen vill Apotek Hjärtat inspirera till hälsosamma vanor för att minska risken att drabbas av cancer.

Läs mer: B-vitamin kan skydda dig mot cancer

Läs mer: Så påverkar en ohälsosam livsstil din cancer
Text: Redaktionen

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras