Så kommer du igång med morgonträning

Så kommer du igång med morgonträning

Har du tänkt träna på morgonen, men ångrar dig sedan när klockan ringer? Med dessa tips blir det lite enklare att komma igång med morgonträning!

Packa väskan kvällen innan
Lägg fram alla träningskläder och packa väskan med allt du behöver resten av dagen. Du gör det inte bara smidigare på morgonen utan förbereder dig även mentalt.

Förbered en frukost
Gör även i ordningen frukosten kvällen innan. Ladda kaffebryggaren, koka ägg, gör en smoothie, blanda kvarg och bär eller varför inte satsa på overnight oats? Att ha frukosten klar när du vaknar spar tid!

Planera in ett roligt pass
Lägg ditt favoritpass på morgonen, då blir det enklare att kliva upp än om det väntar ett pass du egentligen inte tycker om. Ska du styrketräna? Planera in vilka övningar du ska köra, att komma trött till gymmet utan en plan blir sällan effektivt eller roligt.

Ladda musikspelaren
Se till att du har förberett en bra spellista som får dig peppad och taggad till att träna. Sätt gärna på den när du vaknar. Det väcker både dig och motivationen till liv!

Varva ner kvällen innan
Stäng av TV:n, sätt telefonen på ljudlös och varva ner någon timme tidigare kvällen innan. Det gör det lättare att gå och lägga sig tidigare och därmed blir det enklare att gå upp när klockan ringer.

Tänk ett steg längre
På morgonen är det lätt att snooza sig förbi alarmet. Men tänk ett steg längre, hur skönt är det inte efter jobbet eller skolan att redan ha träningen avklarad? Dessutom piggnar du till efter träningspasset och är mer än redo för dagens alla uppgifter.

Väck en träningskompis
Har du möjlighet att morgonträna med en vän? Do it. Det är alltid svårare att avboka ett pass om du vet att din kompis står och väntar.

Ge det lite tid
Att ändra sina rutiner går inte över en natt. Men ju mer du övar desto lättare blir det. Med andra ord – ge inte upp!


Läs mer: 5 anledningar till att morgonträna

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.