Så får du motivation att springa – 8 tips

Så får du motivation att springa - 8 tips

Har du tänkt på att ju mer du springer, ju mer springsug får du? Som en positiv spiral av ökad motivation. Men först och främst måste du ta steget över tröskeln och komma igång, något som inte alltid är så lätt. Här ger vid dig 8 tankar och sätt att programmera som kanske kan ge dig den där kärleksfulla sparken i baken ut i löpspåret.

Under veckan på tema löpning har vi gått igenom hur du får bra löpteknik, vi har delat en guide för dig som behöver tights med en utvärdering av 11 modeller, gett råd för smart planering av din löpning och en film med löpstyrka. Men vad är allt detta utan motivation att springa? Meningslöst. Därför rundar vi av löpveckan med några motivationshöjande tanketips. Sätt att fokusera på de positiva saker som väntar där ute om du bara sätter igång.

Öka din motivation till att springa – 8 tips

1. Om benen är tunga och trötta, flytta fokus till ”hur solen glittrar i isen”.

2. Låt hjärtat dunka upp i halsgropen, men tänk på hur coolt det är att du faktiskt orkar springa. Och blir du tröttare av att höra hur pulsen slår – lyssna på musik som ger energi och gör dig glad. Eller. Lyssna efter fågelkvitter och knaster under fötterna.

3. Sätt upp delmål. ”Om 5 minuter går jag en minut” eller ”mellan två stolpar löpning, en stolpe gång”.

4. Föreställ dig nedförsbacken bakom krönet där benen rullar utför av sig själva.

5. Känn skillnaden om du böjer armarna lite mer, spänner magen lätt och öppnar upp bröstet. Blir det lättare att andas? Får du mer kraft i steget om du spänner rumpan och skjuter fram höften?

6. Sänk kraven. Ge dig ut med tanken att springa ”2 starka km – allt över det är bonus”. Lyssna in kroppen och gasa om du har energi eller mysjogga om inte. Vad är syftet med löpturen? Prestera i ett lopp eller få mer motivation till att springa?

7. Prova att le. För dig själv eller mot människorna du möter. Världens enklaste sätt att ge och få energi på.

8. Tänk på vad som väntar hemma. Dina barn? Hunden? En stunds stretch, dusch och mumsigt mellanmål?

Efter några tankevändor i den här stilen brukar löparglädjen vakna till liv, så ge inte upp. Spring ut och ha en riktigt skön helg nu!

Text och foto: Anna Lissjanis

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.