Mer energi utan kaffe – 5 knep som funkar

Kaffe är gott och har viss effekt, men det finns även andra knep att ta till för mer energi. Här hittar du fem som funkar.

Få drycker är når upp till kaffets popularitet i Sverige och vi dricker näst mest i världen, med ett snitt på 3,2 koppar om dagen. Tanken med en kopp är ofta att piggna till – men det finns fler saker du kan göra för att få energi.

Mer energi utan kaffe – 5 knep som funkar

1. Frukt

Ditt kanske bästa mellanmål? Förutom mättande fibrer innehåller frukt även en smart kombo av olika sockerarter, där glukos ger snabb energi och fruktos tas upp lite långsammare i blodet så att energin varar i några timmar.

2. Drick citronvatten

Ersätt en kopp kaffe med ett glas varmt vatten med en halv pressad citron i. Utöver att vara sprängfylld med C-vitamin och antioxidanter, så har citronvatten en uppiggande effekt på kroppen, och du kommer relativt snabbt att märka en positiv skillnad. Genom att värma upp vattnet så behöver kroppen inte lägga energi på att värma upp innehållet i magen.

3. Ta en kalldusch eller kallbad utomhus

När du duschar – avsluta med en kalldusch. Eller bege dig till närmsta vattendrag för ett dopp, året om. Du blir både pigg och får igång blodcirkulationen. Läs om hälsofördelarna här.

 

Text: Alice Kleiva

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.