Så äter du nyttigt och billigt

Visst känner vi väl alla igen känslan av att alla våra pengar går åt att göra mat, eller för den delen äta ute. När vi känner för att äta hälsosamt tar vi ofta för givet att nyttig kost är den samma som dyr kost, för det tenderar att kräva lite mer pill. Så behöver det givetvis inte vara. Du kan äta hälsosammare mat minst lika billigt som din regelbundna kost, om inte billigare. Därför presenterar vi tips på nyttig och billig mat.

Så äter du nyttigt och billigt

Välj fryst mat

Oftast smakar det godare med färska matelement, men det behöver inte betyda att fryst mat inte är god. Tittar på grönsaker och frukt är de frysta alternativen fortfarande ack så ätbara, men även betydligt billigare. Det ska tilläggas att de frysta grönsakerna och frukterna är lika näringsrika som de färska.

Ät mindre kött
Här har du chansen att bättra på tre punkter; din hälsa, djurens hälsa och slutligen miljöns hälsa. Större mängder av kött är känt för att vara dåligt för kroppen, särskilt om du passerat fyrtioårsstrecket. Enligt livsmedelsverkets senaste undersökning äter vi ungefär 50-55 kilo kött per år. Att minska efterfrågan på kött innebär givetvis att färre djur behövs odlas fram för att hamna på tallriken. Att äta mindre kött hjälper miljön, då köttproduktionen sägs stå för nästan 15 procent av världens totala utsläpp av växthusgaser.

Torkade bönor
Att färdigställa dina egna bönor är betydligt billigare än att köpa dem på burk. Ansträngningen när du förbereder dina bönor är inte större än att du köper torra bönor och blötlägger dem. När du ändå håller på rekommenderas protein-och fiberrika bönor. Konserverade bönor är goda, men känns mindre fräscha och kostar som sagt mer.

Laga mycket åt gången
Att satsa på storkok är kanske det äldsta tricket i boken, men ändå är det så många som missar att göra mycket mat åt gången. Det här tipset är det som kommer att spara dig allra mest tid och pengar. Är du den som vill kunna lägga dina hårt förtjänade stålar på moderna vardagsnöjen, på spel som hos casinopro är den stora matlagningen det bästa tipset.

Gör mer själv
Ofta betalar vi mycket för att vi ska slippa göra vissa steg i matlagningen, som att inte behöva blöta bönorna eller själv skala morötterna, och detta är i längden väldigt kostsamt. Du kan garanterat spara in hundratals, om inte tusentals, kronor varje år på att göra flera moment själv i köket.

Ta till vara på dessa tips, för de kommer garanterat att spara dig pengar!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.