RÖDLJUSTERAPI – ny självbehandling för ökad återhämtning, hälsa och skönhet

infrarött ljus rödljusterapi

* Veckans produkt – annons för MITO LIGHT *

Ljus som minskar spänningar och smärta, ökar kroppens återhämtning från träning och främjar kollagenproduktionen för en strålande vacker hy. Kan det verkligen vara sant? Upptäck den senaste trenden med rödljusterapi och hur smidiga produkter kan hjälpa dig.

Du är säkert medveten om att solljus är bra för hälsan och återhämtningen, men har du hört tala om rödljusterapi? Under de senaste åren har allt fler blivit medvetna om hur olika våglängder av ljus påverkar kroppens biokemi och hälsorelaterade funktioner. Speciellt rött- och nära-infrarött ljus har visat sig vara mycket effektivt. Det synliga röda spektrumet absorberas huvudsakligen av huden. Nära-infrarött ljus är osynligt för det mänskliga ögat och tränger djupare in i vår kropp där det har en positiv effekt på våra mitokondrier, celler, organ och körtlar.

Rödljusterapi – ny självbehandling för ökad återhämtning, hälsa och skönhet

Den nya vetenskapen har resulterat i tusentals studier under de senaste två decennierna som visar att terapeutisk användning av rött och nära-infrarött ljus kan stödja kroppen på praktiskt taget alla nivåer. Några av fördelarna inkluderar förbättrad prestation, optimerade hormonnivåer, ökad kollagenproduktion, minskad inflammation i kroppen, förbättrad sömn och dygnsrytm, förbättrad mental och kognitiv funktion, ögonhälsa och till och med ökad livslängd.

Den grundläggande mekanismen för MITO LIGHT® rödljusterapiapparater är att de avger exakt det ljusspektrum som kromoforerna i mitokondrierna absorberar, vilket gör mitokondrierna aktiva och fulla av energi. Kroppen reagerar på ljusabsorption genom att öka ATP-energiproduktionen och förbättra antioxidant- och antiinflammatoriska processer. I praktiken betyder det att människokroppen blir frisk och full av energi.

Så kan rödljusterapi kan hjälpa dig:

  1. Ökad energi: Cellulär energi, så kallad ATP driver alla kemiska processer i kroppen. Om du har för lite ATP känner du dig utmattad och deppig. Rödljusterapig ökar nivåerna av ATP och gör dig därmed piggare och gladare.
  2. Smärtlindring och minskad inflammation : Nära infrarött ljus tränger djupt in i vävnaderna, är effektivt för smärtlindring och kan ha positiva effekter på ledvärk och muskelspänningar. Dessutom kan rödljusterrapi minska inflammationer samtidigt som kollagensyntesen ökar; två av de viktigaste faktorerna för en hälsosam kropp.
  3. Ökad prestation: Rödljusterapi främjar energiproduktion i mitokondrierna, kollagenproduktion, ökar testosteronproduktionen (om det appliceras på du-vet-var) och har därmed en positiv effekt på de fysiska aspekterna av vår kropp. Bra för förebyggande och för regenerering av leder, senor och även ben.
  4. Bättre sömn: Flera studier visar att användningen av rött och nära-infrarött ljus förbättrar sömnens kvalitet och varaktighet avsevärt. Kombinationen av humörhöjning, ökat melatonin, sänkta stresshormoner och dygnsförändringar hjälper dig att sova djupare och vakna upp mer utvilad.
  5. Vacker hud: Ljusets röda och nära infraröda våglängder stimulerar kollagenproduktionen, ökar blodflödet och accelererar cellomsättningen. Kollagen ger huden ett jämnt, fast, ungdomligt utseende, medan förbättrad cirkulation tar bort slaggprodukter och för syre och näringsämnen till hudcellerna. Med tiden kan regelbunden rödljusterapi även minska fina linjer och rynkor, bleka åldersfläckar, minimera porer, behandla akne, strama upp huden och producera en allmänt frisk lyster.
  6. Förbättrat immunförsvar: Immunförsvaret får ett uppsving då det röda och nära-infraröda ljuset kan öka antalet vita blodkroppar som är en viktig del av kroppens immunförsvar.
  7. Enkel behandling: Rödljusterapi kräver ingen ansträngning, vilket gör den tilltalande för alla.

Läs gärna vidare och fördjupa dig i ämnet här och om du är intresserad av att prova rödljusterapi själv finns det flera nya produkter på marknaden, smidiga att använda hemma eller ta med på resan. Det finns även mer avancerade produkter för dig som vill ha ännu starkare effekt.

Nya, effektiva produkter hos MITO LIGHT

 infrarött ljus rödljusterapi

MITO LIGHT® Starter 3.0

Den lilla och smidiga nyheten MITO LIGHT® Starter 3.0 har inbyggt stativ, timerfunktion och förbättrad LED-teknik. Med nytt ljusspektrum (4 våglängder) och starkare bestrålning på längre avstånd ger den nästan samma kraft som större modeller från generation 3.0. Perfekt för målinriktad och effektiv terapi på ansikte, intima områden, muskelytor och ansträngda leder. Komprimera design och låg vikt gör den idealisk för resor.

 infrarött ljus

MITO LIGHT® Mitohacker 3.0

Största och mest kraftfulla produkten Mitohacker 3.0 är det ultimata valet för maximal effekt. Med nya funktioner som timerfunktion, förbättrad LED-teknik och nytt ljusspektrum (4 våglängder) ger den starkare instrålning på längre avstånd. Med större storlek, lyxig design och fler LED-lampor passar den perfekt för aktiva idrottare och krävande biohackers. Perfekt för fitnesscenter, fysioterapistudior och mer.

 infrarött ljus rödljusterapi

Upptäck fördelarna med produkter för rödljusterapi från MITO LIGHT. När du beställer har du fri frakt över hela världen och 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti. Prova produkten riskfritt och få återbetalning om den inte lever upp till dina förväntningar.

▶︎ Läs mer och hitta dina produkter för rödljusterapi här hos MITO LIGHT!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.