Allt fler väljer att införa en köttfri måndag – för hälsans, miljöns och klimatets skull. Så varför inte göra tacomiddagen köttfri nästa gång? Här är ett gott recept på vegetarisk tacofärs, både gluten- och laktosfritt.
Recept: Veggi tacofärs
4 portioner
125 g Sojamince brown (torrvara) *
1 msk olja
1 gul lök, hackad
40 g tacokrydda (recept på egen tacokrydda hittar du här).
80 g majskorn
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
200 g krossade tomater
1,5 dl vatten
Gör så här: Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojamince och lök ordentligt i olja. Tillsätt tacokrydda och majs. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt sojan, krossade tomater och 1,5 dl vatten. Låt puttra några minuter.
* Sojamince brown är tillverkat av sojabönor Non-GMO och är laktos- och glutenfri. Mer information hittar du här.
Recept: Veggi