Köttfri måndag? Testa kostexperten Yvonnes goda morotssoppa!
Recept: Värmande morotssoppa
Ingredienser:
6-7 normalstora morötter
2 gröna äpplen
3 cm färsk ingefära
1 gul lök
1 röd chili
buljong
8 dl vatten
1 burk kokosmjölk
saften av 1/2 citron
1 tsk gurkmeja
2 msk curry
ev. salt och peppar
Gör så här:
Hacka lök, chili och ingefära och fräs i olja (i en stor kastrull eller gryta) tills det blir genomskinligt tillsammans med curry och gurkmeja. Tvätta och skala morötterna och äpplena, skär dem i mindre bitar och lägg dem i kastrullen/grytan.
Strö över buljong och tillsätt vattnet. Låt koka till morötterna är mjuka. Mixa sedan soppan slät med en mixerstav. Tillsätt kokosmjölken och saften av citronen.
Låt koka ytterligare ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pumpafrön och ringla ev. över lite kokosmjölk.
Recept och bild: Yvonne Lundgren