Att inte behöva tänka på kalorimängden i maten tycker många är väldigt skönt. Därför gör SportHälsa recept under 500 kalorier så du bara behöver tänka på att laga ihop maten. Denna gång är det dags för en härlig biffsallad!
Biffsallad – 4 portioner
Näringsvärde: 360 kcal, 30 g kolhydrater, 31 g protein, 11 g fett
Ingredienser:
500 gram lövbiff
Marinad:
1 liten röd spansk peppar
1 msk riven ingefära (cirka 1 cm)
1 msk limejuice
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ msk soja
1 msk asiatisk fisksås
1 paket glasnudlar (100 g)
200 gram sockerärter
75 gram salladslök
½ paket grön sallad, ex. cosmopolitan, romansallat
Sesamfrön
Koriander
Gör så här:
- Riv ingefära och vitlök. Finhacka chili.
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en plastpåse.
- Strimla rostbiffen och lägg den sedan i marinaden. Ju längre tid den får ligga desto bättre!
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola kallt.
- Stek rostbiffen i marinaden.
- Skär salladslök, tomater och sallad i mindre bitar.
- Blanda nudlarna och grönsakerna. Servera rostbiffen till.
- Toppa salladen med sesamfrön och koriander.