Recept: Svampsoppa med bönor

Recept: Svampsoppa med bönor

Svamp är inget som bara hör hösten till, nu på vintern vill vi också ha något värmande. Här tipsar Lisa Johansson som är PT om sitt favoritrecept som även innefattar bönor för extra proteinhalt.

När det gäller maträtter är soppa något jag är svag för, och för att stilla mitt begär varierar jag gamla favoriter (som DENNA och DENNA) med att testa nyheter då och då. Den senaste att lägga till i repertoaren är denna svampsoppa som blir något matigare med hjälp av bönor.  

 

Svampsoppa med bönor 4 port

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

300 g champinjoner

1 liter vatten

1 buljongtärning, svamp eller grönsaks

2 dl créme fraiche/havre fraiche/matlagningsgrädde

Salt & peppar

4 dl kokta små vita bönor

1 msk smör eller kokosolja

 

Skala och hacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs löken och svampen i olja/smör i en gryta, när de fått färg tillsätter du vattnet och buljongen. Låt småkoka i 10-15 minuter. Rör i créme fraichen och koka ytterligare ett par minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna och låt stå ett par minuter tills även de blivit varma. 

 

 

Text och foto: Lisa Johanssom som bloggar HÄR.

Jag heter Lisa Johansson, är 20 år och kommer från Gotland. Numera bor jag i Stockholm där jag jobbar heltid som personlig tränare och kostrådgivare. 

Min blogg innehåller tips på hur du hittar en balanserad livsstil, kroppslig och mental hälsa samt tips på träning och kost, recept, träningsövningar, med mera. 

Recept: Svampsoppa med bönor
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Recept: Svampsoppa med bönor

Tag Lunch, middag, recept, soppa, svamp, svampsoppa
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg