Recept: Saffransfisk

Recept: Saffransfisk

Enkelt men gudomligt gott recept på saffransfisk. Receptet kommer från kokboken ”Matkärlek, laga gott och naturligt med lchf” författad av Anne Aobadia.

Recept: Saffransfisk
6 portioner

Energi: 602 kcal
Protein:
26 g
Fett:
33 g
Kolhydrater:
3 g

Ingredienser:
800 g fryst torsk
1 msk smör till formen
½ tsk salt
1 krm peppar
½ dl parmesan, riven
5 dl crème fraiche
½ g saffran
1 tsk chiliflingor
1 tsk dragon, torkad

Serveringsförslag:
broccoli eller savojkål

Gör så här:
Lägg otinade torskblock i en ganska tajt smord ugnsform. Salta, peppra och strö över parmesanosten. Blanda crème fraiche med kryddorna och bred över fisken. Grädda 40 minuter i ugn på 225 graders värme. Servera med nykokt broccoli eller smörstekt savojkål.

sites/default/files/matkärlek omslag.jpeg
Receptet kommer kokboken ”Matkärlek, laga gott och naturligt med lchf” författad av Anne Aobadia. Boken fokuserar inte på viktminskning utan passar dig som vill äta bättre, längtar efter att bli piggare, nöjdare och vill slippa extrakilona. Men framför allt är detta en bok för dig som vill ha ny inspiration i köket. Matkärlek innehåller enkla, lättbegripliga och kortfattade näringsberäknade recept. Här finns även praktiska tips om hur man kan tänka kring valet av råvaror samt en kortfattad beskrivning om lågkolhydratkost.

Foto: Emma Shevtzoff

Recept: Saffransfisk
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Recept: Saffransfisk

Tag matkärlek, recept, saffransfisk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg