Recept på proteinrik granola av Edgy Veggie – nytt, gott, grönt proteinalternativ

Den vegetariska och veganska livsstilen vinner allt mer väg. Du som utesluter kött, mjölk och ägg kanske känner att det ibland är en utmaning att få i dig tillräckligt med protein? Här hittar du ett perfekt proteinalternativ som både passar både till middagsrätter och att göra en egen, proteinrik granola av.

Mountainfield har en serie produkter som heter Edgy Veggie. De är både hälsosamma och enkla att använda. Original produkten Edgy Veggie Granulat är torkad seitan som är gjord på vete. Den innehåller 60 % protein vilket gör den till en bra proteinkälla som inte innehåller mjölk eller soja. En del är känsliga mot soja, då är denna produkt ett bra alternativ.

Nytt och gott, grönt proteinalternativ

Edgy Veggie Granulat

Edgy Veggie granulat är en fantastiskt mångsidig ingrediens och ett självklart grönt alternativ till kött. Det passar bra till ”färsprodukter”, en påse ersätter 500 g kött och räcker till fyra personer. Blanda den med vatten eller buljong, när vätskan har absorberats är den klar att använda. Enklare kan det inte bli.

Den neutrala smaken gör att du kan använda Edgy Veggie Granulat till mycket mer än ett köttalternativ i middagsrätter. Enklast är att bara strö den över yoghurten. Ett snabbt sätt att få ett gott tillskott av protein till din frukost, och du är redo för dagens utmaningar! Du kan också göra egna bullar, bröd, proteinbars eller granola. Vill du ha inspiration finns ett härligt recept på en proteinrik granola på Edgy Veggies hemsida.

Edgy Veggie Granulat

Du hittar även en stor mängd andra spännande recept med Edgy Veggie Granulat och systerprodukten Edgy Veggie Big Bites, som är grova seitan flingor. Edgy Veggie granulat gör din granola både krispigare och mer proteinrik. Vill du inte göra en egen granola kan du köpa Mountainfields egna som är fiberrik och helt utan tillsatt socker. Den är även nötfri. Det höga proteininnehållet ger en känsla av mättnad, vilket gör den perfekt att använda till frukosten eller mellanmålet.

Gör din egen proteinrika och krispiga granola.

Proteinrik granola av Edgy Veggie

 • 1 påse Edgy Veggie Granulat
 • 3 dl havregryn
 • 1 dl sesamfrö
 • 1 dl pumpafrö
 • 2 dl valfria nötter (t.ex tar 1 dl valnötter och 1 dl pecannötter)
 • 1 dl linfrö
 • 1 dl solroskärnor
 • 1½ dl vatten
 • 3 msk honung
 • 3 msk rapsolja

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på ca 150°C. Vill du ha muslin hårdare rostad kan du gå upp i slutet till 200°C.
 2. Blanda alla torra ingredienser väl.
 3. Värm upp 1,5 dl vatten, blanda i honungen. Häll detta över granolablandningen.
 4. Häll rapsoljan över granolablandningen.
 5. Bred ut blandningen på en ugnsfastform, sätt in i ugnen, rosta i ca 20 minuter.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras