Dadlar, havregryn och kakao är dina bästa vänner när du ska göra proteinchokladbollar. Här bjuder Linn Appelskog på bloggen Baka med protein på ett smarrigt recept!
Här kommer ett recept på supergoda chokladbollar, med eller utan extra protein! Vi gjorde många, ca 25 st men minska på dadlar om du vill ha färre. De kan dock frysas in, perfekt att sedan ta fram som mellanmål när du ska iväg.
20 dadlar eller lika mängd färdig dadeldeg
3 dl havregryn (byt ut 1 dl mot chokladproteinpulver om du vill ha extra protein)
2 msk starkt kaffe
1 msk honung
4 msk kakao
1/2 msk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
Mixa dadlarna och blanda sedan ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet. Rulla till bollar och sedan i kokos och ställ sedan in i kylen. Klart!
Lycka till 🙂
/Linn. Som bloggar på ”Baka med protein”.