Det här receptet kommer göra succé hos alla som gillar choklad och kokos! Bountybollar passar perfekt att äta som de är eller tillsammans med en kopp kaffe.
Bountybollar
Ingredienser:
5 dl kokosflingor
5 tsk ekologiskt kokosfett
2,5 msk honung
2 msk kokosmjölk (det krämiga som finns överst i burken)
1-1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljpulver
200 g mörk choklad
kokos till garnering
Gör så här: Blanda tre deciliter av kokosflingorna med kokosfett i en matberedare. Kör tills det blir finmalet och krämigt. Lägg i resten av ingredienserna förutom choklad och kokos. Kör allt till en krämig massa. Häll upp på en tallrik och ställ kallt en stund. Rulla till bollar i önskad storlek. Ställ in bollarna i frysen ca 30 minuter. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och strössla lite kokos över. Låt bollarna stå kallt till dem ska serveras.
Recept och foto: Yvonne Lundgren