God och näringsriktig mat ska vara enkel att göra utan att för den delen kompromissa med smaken. Här bjuder Camilla Roa Cortés dig på ett proteinrikt och gott middagstips!
Örtkryddad kyckling med matvete
4 portioner, á 500 kcal, 40 g kolhydrater, 45 g protein, 17 g fett
Ingredienser:
- 4 st kycklinglår (cirka 1 kg frysta kycklinglår)
- 1 msk olja
- 0,5 msk salt
- valfria örter exempelvis 1 tsk oregano, 1 tsk basilika, 0,5 tsk svartpeppar och en nypa chili eller två.
Serveras med:
- matvete (3 dl okokt)
- spenat
- 250 g körsbärstomater
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll olja, kryddor och salt i en ugnsform.
- Lägg kycklinglåren i formen och gnugga in kryddorna riktigt ordentligt och med mycket kärlek.
- Ställ in formen i mitten av ugnen, cirka 45 min (mina var delvis frusna).
- Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet.
- Servera kycklingen med ljummet matvete och toppa allt med en stor näve spenat samt delade tomater.
Recept och foto: Camilla Roa Cortés