Gott recept på rödbetsbiffar baserat på mandelmjöl och havremjölk.
Recept: Rödbetsbiffar
Ca 10 st.
Näringsvärde per biff*:
Energi: 150 kcal
Fett: 11 g
Protein: 5 g
Kolhydrater: 6 g
Ingredienser:
1 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl havremjölk
2 stora kokta rödbetor
2 stora potatisar (okokta)
2 dl rostade valnötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 tjock skiva chèvre (ca 50 gram)
citronpeppar, örtsalt
kokosfett att steka i
Gör så här:
Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk. Riv de kalla rödbetorna och potatisarna, blanda i äggsmeten. Grovhacka valnötterna och tillsätt dem. Blanda i gräslök och smula chèvren. Smaka av med kryddor. Forma till biffar och stek i kokosfett några minuter på varje sida så de får färg. Servera med en god sallad.
Recept och foto: Yvonne Lundgren
Fler recept och kosttips hittar du i Yvonnes blogg Hälsa utan quickfix och dieter
* Näringsvärdet är ett cirkavärde och är beräknat på medelstora råvaror.