Recept: Nyttiga rödbetsbiffar

Recept: Nyttiga rödbetsbiffar

Gott recept på rödbetsbiffar baserat på mandelmjöl och havremjölk.

Recept: Rödbetsbiffar
Ca 10 st.

Näringsvärde per biff*:
Energi: 150 kcal
Fett: 11 g
Protein: 5 g
Kolhydrater: 6 g

Ingredienser:
1 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl havremjölk
2 stora kokta rödbetor
2 stora potatisar (okokta)
2 dl rostade valnötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 tjock skiva chèvre (ca 50 gram)
citronpeppar, örtsalt
kokosfett att steka i


Gör så här: 

Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk. Riv de kalla rödbetorna och potatisarna, blanda i äggsmeten. Grovhacka valnötterna och tillsätt dem. Blanda i gräslök och smula chèvren. Smaka av med kryddor. Forma till biffar och stek i kokosfett några minuter på varje sida så de får färg. Servera med en god sallad.

Recept och foto: Yvonne Lundgren
Fler recept och kosttips hittar du i Yvonnes blogg Hälsa utan quickfix och dieter

* Näringsvärdet är ett cirkavärde och är beräknat på medelstora råvaror.

Recept: Nyttiga rödbetsbiffar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Recept: Nyttiga rödbetsbiffar

Tag recept, rödbetsbiffar
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg