Kostexpertens recept på en fantastiskt god morotskaka, utan vanligt socker!
Recept: Morotskaka utan socker
Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl bovetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
3 ägg
3 dl Sukrin Gold eller 2,5 dl kokossocker
4-5 dl rivna morötter
1,5 dl smält kokosfett
Ev. topping:
Grädde
Mascarpone
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och kryddor i en bunke. Vispa upp socker och ägg tills det blir fluffigt och blanda försiktigt ner med de torra ingredienser.Tillsätt de finrivna morötterna och kokosoljan. Lägg bakplåtspapper i en springform och smörj kanterna med kokosolja. Häll i smeten och grädda i ca 20-25 minuter. Vispa grädde och mascarpone. Vill du ha lägre kaloriinnehåll? Hoppa över grädden.
Recept och bild: Yvonne Lundgren