Recept: Morotskaka utan socker

Recept: Morotskaka utan socker

Kostexpertens recept på en fantastiskt god morotskaka, utan vanligt socker!


Recept: Morotskaka utan socker

Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl bovetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
3 ägg
3 dl Sukrin Gold eller 2,5 dl kokossocker
4-5 dl rivna morötter
1,5 dl smält kokosfett

Ev. topping:
Grädde
Mascarpone

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och kryddor i en bunke. Vispa upp socker och ägg tills det blir fluffigt och blanda försiktigt ner med de torra ingredienser.Tillsätt de finrivna morötterna och kokosoljan. Lägg bakplåtspapper i en springform och smörj kanterna med kokosolja. Häll i smeten och grädda i ca 20-25 minuter. Vispa grädde och mascarpone. Vill du ha lägre kaloriinnehåll? Hoppa över grädden.

Recept och bild: Yvonne Lundgren

Recept: Morotskaka utan socker
Skriv ut Pin
4 från 2 röster

Recept: Morotskaka utan socker

Tag morotskaka, recept, socker, utan
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg