Kostexperten Yvonne bjuder på ett gott recept på en värmande och nyttig linsgryta.
Recept: Linsgryta
4 personer
1 gul lök(hackad)
2 pressade vitlöksklyftor
1 röd chili (urkärnad o hackad)
1 msk färsk ingefära (riven)
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk gurkmeja
1 tetra krossade tomater
1 burk kokosmjölk
lite buljongpulver
3 dl röda linser
bladspenat
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Hetta upp olja eller kokosolja i en gryta och fräs vitlök, lök, chili o ingefära utan att de får färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och buljong, rör om och låt koka upp. Tillsätt linserna och låt grytan sjuda ca 7 min under lock tills linserna är mjuka men har tuggmotståndet kvar. Blanda ner babyspenat och klipp koriander och strö över.
Text och bild: Yvonne Lundgren