Recept: Hemmagjord granola müsli

granola

Knapriga, hälsosamma och goda granola – inte konstigt att den blivit en av de populäraste frukostalternativen och att förpackningarna säljer som smör. Men ofta innehåller färdigköpt granola en hel del tillsatt socker och det är inte alls svårt att göra din egen. Här hittar du ett recept som både är enkelt, gott, sockerfritt och fullproppat av näring.

Hemmagjord granola müsli

Ingredienser:

  • 6 dl fiberhavregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • Blandade nötter (t.ex. hasselnötter och mandlar)
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1,5 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung (kan uteslutas för helt sockerfri granola)
  • 3 msk rapsolja
  • 2,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda kryddorna med dem torra ingredienserna.
  3. Blanda honung, vatten och olja i en separat bunke/skål.
  4. Slå vätskan över grynblandningen och rör ihop.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt (gärna med höga kanter) och fördela blandningen.
  6. Grädda i ugn ca 35-40 minuter. Rör om cirka var tioende minut.
  7. När allt har svalnat kan du tillsätta exempelvis torkad frukt, bär, kokoschips, kakaonibs eller dadlar.

Fler recept för en lyxig frukost

Vill du unna dig frukost ute istället? Missa inte vår restaurangguide.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras