Bullar är gott. Nyttiga bullar känns ännu godare. Här bjuder vår matbloggare Hannah på ett recept.
Ca 20 bullar:
– 5 msk smält kokosolja
– 1/2 dl kokosdryck/mandelmjölk
– 2 krm vaniljpulver
– 2 tsk kanel
– 2 tsk kardemumma
– 2 msk agavesirap
– 3 msk fiberhusk
– 2 tsk bakpulver
– 1/2 dl kokosmjöl
. 1/2 dl mandelmjöl
– 2 ägg
– 4 äggvitor
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kokosolja, mjölk, kanel, kardemumma, agave och vanilj i en skål. Vispa sedan ägg + äggvitor en annan skål, och rör därefter ner mjölkblandningen. Vispa noga och blanda därefter i de torra ingredienserna. Låt svälla i kylen medan du gör fyllningen.
– 2 msk kokosolja
– 1 tsk kanel
– 1 tsk kardemumma
– 12 dadlar
– 1 msk agavesirap
Mixa alla ingredienser till en slät massa.
Kavla nu ut degen mellan två stycken bakplåtspapper. Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop degen. Jag valde att dela den utkavlade degen i två delar och göra lite mindre bullar. Annars går det bra att låta degen vara hel och göra tio stycken större bullar istället. Skär bullarna och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Strö slutligen över lite kokos och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna en stund innan servering!
Text och foto: Hannah Berglund. Blogg.