Fettisdagen närmar sig med stormsteg och överallt dukas det upp goda semlor. Är du på jakt efter en god semla som är lite nyttigare? Testa att göra hemgjorda semlor! Det är enkla receptet med mandelmjöl är både gott och lite nyttigare!
10 st mini-semlor
3 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk stevia strö (valfritt)
Gör så här: Vispa äggen. Häll i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma, bakpulver och stevia strö i en skål. Rör ihop med äggblandningen och låt stå cirka 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast. Klicka i smeten i 10 muffinsformar och grädda i 175 grader 20 minuter.
Mandelmassa
100 g mandelmjöl
1 äggvita
1 msk stevia strö
1 msk vispgrädde
Gör så här: Blanda mandelmjöl, äggvita, stevia och vispgrädde till lagom konsistens. Rör i mer vispgrädde om massan blir torr. Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på grädde och lägg tillbaka locket. Pudra över lite sukrin melis.
Recept och foto: Emilysliv.se