Baka gott, nyttigt och proteinrikt! Här är ett saftigt recept på glutenfritt proteinbröd.
Recept: Glutenfritt proteinbröd
1 limpa
Ingredienser:
2 dl bakprotein*
1,5 msk kokosolja
2 ägg
4 äggvitor
1 dl linförn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
havssalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en brödform med kokosolja. Blanda alla ingredienser noggrant och häll i brödformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna och stå en stund innan du skär upp för servering.
* Bakprotein är ett smart sätt för dig som vill höja proteininnehållet i bakverk och maträtter. Det är antingen vassleprotein eller ett vegetabiliskt protein som har värmebehandlats för att tåla höga temperaturer. Bakprotein finns att köpa i hälsokostbutiker.