Recept på ljuvligt goda och glutenfria lussebullar, helt utan vanligt socker.
Recept: Glutenfria lussebullar utan vanligt socker
Cirka 5 st.
Näringsvärde per lussebulle*:
Kcal: 235
Fett: 20
Protein: 7
Kolhydrater: 21
Ingredienser:
50 g smör
2 ägg
1 dl havremjölk
1 dl sukrin eller kokossocker
3 dl mandelmjöl
1 dl pofibrer*
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och sötningsmedel poröst. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ihop med äggsmeten. Häll i smör och mjölk. Rör ihop allt och låt smeten stå cirka 15 minuter så att den tjocknar. Klicka ut smeten till runda bullar eller gör lussekatter på bakplåtspapper. Grädda cirka 15 minuter på 200 grader eller tills bullarna har fått fin färg.
* Observera att näringsvärdet kan skilja sig mellan olika varumärken.