Vår bloggare Rebecca Sundholms absoluta favoritäppelkaka passar perfekt nu till hösten. Hon har dessutom turen att ha familjemedlemmar kommandes med kassar fulla med äpplen från sina trädgårdar som de behöver hjälp att ta hand om.
Recept äppelkaka:
3 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 msk stevia eller annat sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör
2 st ägg
1 dl vaniljkvarg
Fyllning
2 st äpplen
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser
Klicka i rumsvarmt smör och rör om
Tillsätt ägg och kvarg, arbeta till en smet
Häll ner i en smörad och ”ströad” form med kokosflingor
Skala och dela äpplena i tunna klyftor
Stick ner äppelklyftorna i kakan
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 40-45 min
Servera med vaniljkvarg!
Text: Rebecca Sundholm