Enkelt recept på en god chia-chokladpudding som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Chiafrön är rikt på omega 3 och är en bra proteinkälla. Dessutom innehåller chiafrön mycket kostfibrer, antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Recept: Chia-chokladpudding
1 portion
Ingredienser:
0,5 banan
2 dl valfri mjölk
kakao
2–3 msk chiafrön
ev. kakaonibs och kokosflarn
till topping
Gör så här:
Mixa banan, mjölk och kakao. Blanda i chiafröna. Häll upp i ett glas eller en skål. Ställ i kylen. Rör om efter cirka 30 minuter. Låt stå minst 2 timmar eller över natten.
Tips!
Experimentera med olika smaker på såväl vätskan som smaksättningen. Blanda chiafröna med mandelmjölk, vanlig komjölk, havremjölk, kokosmjölk eller vilken dryck som helst. Komjölk kräver lite mer chiafrön än angivelsen i receptet för rätt konsistens.
Recept från boken ”Smart mat för löpare” av Kristina Andersson.