Det här receptet brukar vår bloggare Yvonne Lundgren göra i sin mormors gamla gjutjärnspanna.
Receptet ger omkring 15-17 plättar eller 5 normalstora pannkakor:
- Ingredienser:
- 2 ägg
- 1 dl bovetemjöl
- 1 skopa proteinpulver
- 3-5 dl havremjölk eller valfri mjölksort
Gör så här:
Blanda ihop allt i en skål och grädda plättarna/pannkakorna i en het panna. Jag använder alltid kokosfett när jag gräddar mina.
Blanda ihop allt i en skål och grädda plättarna/pannkakorna i en het panna. Jag använder alltid kokosfett när jag gräddar mina.
Proteinpulvret kan uteslutas men då blir det vanliga pannkakor. Författaren själv använder Better You’s ärt- och havreprotein med vaniljsmak.
I stället för sylt och grädde kan man ta färsk frukt eller färska bär med naturell kvarg till plättarna.
Ytterligare ett tips till helgens brunch som också passar till mellanmål är äppelskivor med ekologiskt jordnötssmör som innehåller det ett jordnötssmör ska innehålla: Jordnötter och inte en massa annat.
Text och bild: Yvonne Lundgren