När du är sugen på något riktigt sött, saftigt och gott, men av olika skäl utesluta såväl socker som mjöl och nötter – baka dessa läckra aprikosmuffins.
Alla ska kunna njuta av godsaker, även om olika allergier. Här hittar du ett recept på aprikosmuffins som både är sockerfria, utan mjöl, nötter eller mejerier. Kokos är ett bra alternativ för dig som är nötallergiker, dessutom gott. Muffinsen är smaksatta med kanel, vilket passar mycket bra ihop med aprikoserna. Gott förslag till både ditt mellanmål och som gofika.
Sockerfria aprikosmuffins
Ingredienser, ca 6 stycken:
- 100 gram torkade aprikoser, blötlagda
- 2 ägg
- 1 dl riven kokos
- 1 dl havremjöl
- 2 msk olja
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk kanel
- ½ tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Börja med att blötlägga torkade aprikoser i vatten i ca 4 timmar (eller mer).
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll bort vattnet från aprikoserna och mixa detta tillsammans med ägg och riven kokos till en slät smet.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda noga.
- Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugn i ca 20 minuter.
Recept: bakasockerfritt.se