Vem kan få nog av supergoda och näringsrika rawfoodbollar? Till frukost, mellanmål, kvällsfika eller däremellan – alltid lika passande. Inför helgen har vi laddat upp med enkelt recept på rawfoodbollar med ny twist av blåbär från Hanna´s Kitchen.
Rawfoodbollar med blåbärssmak
Ingredienser, ca 10 bollar:
– Ca 230 gram medjooldadlar
– 60 gram glutenfria havregryn (eller vanliga)
– 50 gram mandlar (kan bytas ut mot cashewnötter, eller för att göra nötfri, solrosfrön och/eller pumpafrön)
– 25 gram riven kokos
– Ca 5 gram kokosolja
– Blåbärspulver efter smak (ca 6 gram)
Gör så här:
1. Lägg i alla ingredienser i en matberedare eller mixer och mixa tills önskad konsistens.
2. Rulla till bollar och förvara i kyl eller frys.
3. Ät och njut!
Recept och foto: Hanna Sundell.
Följ gärna Hanna´s kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen.