Älskar du godiset Snickers, samtidigt som du vill dra ner på sockerintaget? Inga problem. Prova Martina ”Skippa Sockret” Norlings enkla recept på snickers – utan vare sig raffinerat socker eller ugn.
Att dra ner på vitt socker och samtidigt äta något gott och sött ibland är inte svårt. Du kan baka de mest gudomliga läckerheter med nötter, dadlar, andra naturliga råvaror och sockerfria produkter. Bakverk och godis med samma konsistens och smarriga smak som det du köper i affärerna. Kanske ännu godare av tanken på att du gjord det själv, ofta med hjälp av en bra mixer och här – helt utan ugn.
Inför helgen bjuder Martina ”Skippa Sockret” Norling på ett recept på fantastiskt god, hemgjord, raw snickers.
Raw snickers
Ingredienser botten:
- 3 dl naturella cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 10 st dadlar
- 1 msk sockerfri fiber syrup (alt. agavesirap)
- eventuellt lite vatten om den känns torr
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
- Tryck sedan ut botten i en valfri form med bakplåtspapper.
- Ställ nu in den i frysen medan du gör kolafyllningen.
Ingredienser kolafyllningen:
- 10 st dadlar
- ½ dl jordnötssmör
- ½ dl valfri nötdryck
- 2 tsk sockerfri fiber syrup (alt. agavesirap)
- en nypa salt
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Den ska bli krämig, tillsätt mer nötdryck om den känns för tjock.
- Bred nu ut kolafyllningen på botten, strö på jordnötter och ställ in i frysen igen.
Ingredienser topping:
- 100 g mörk sockerfri choklad
- 1 dl jordnötter (valfritt)
Gör så här:
- Ta ut kakan ur frysen och skär upp i mindre portionsbitar.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Välj nu att doppa dina snickers i chokladen och toppa med jordnötter alternativt bre ut ett tunt lager med bara choklad och ställ in i kylen tills de stelnat.
- Skär upp dina snickers i mindre bitar och förvara i kylen tills de är dags att äta!
Recept: Martina Norling som du är välkommen att följa och ta del av fler godsaker hos i bloggen Skippa Sockret.
Tack för receptet:) Måste jag testa
Roligt att du gillar det! 🙂
Hur kan man kalla detta sockerfritt när dadlar innehåller jätte mycket socker??
Det beror på vad man syftar på. Vi menar raffinerat socker, men jag förstår om det är lätt att misstolka. Tar med oss din synpunkt!