Rapport från Palma halvmarathon

Rapport från Palma halvmarathon

Sol, värme och löpning – den 18 oktober gick startskottet för Palma halvmarathon. En av löparna som sprang är 33-åriga Anna Korsvik, här är hennes soliga rapport från loppet!


Jag har länge drömt om att springa ett lopp utomlands. Att ha ett inbokat lopp att se fram emot i sol och värme gör att man orkar med höstens pass i ur och skur.

Den 18 oktober var det dags för Palma halvmarathon. Väl vid starten var tidiga och såg solen gå upp över havet. Väderprognosen sade regn men himlen blev bara blåare och blåare. Det skulle bli en riktigt fin dag!

Startskottet gick och drygt 10 000 löpare drog iväg. Banan gick längst med strandpromenaden och vi sprang med solen i ryggen och en frisk fläkt från havet. Benen bara sprang på och jag riktigt njöt. Huvudet sade att det nog vore klokt att sakta ner men benen ville springa på. Så jag sprang.


sites/default/files/Stranspromenden go active.jpg

Drygt 10 000 löpare sprang Palma halvmarathon den 18 oktober 2015


Andra delen av banan snirklade sig runt i gamla stan. Det var skönt att komma in i det skuggiga gränderna även om det bitvis kunde vara knepigt att springa på kullersten.  På torgen satt folk och drack sitt morgonkaffe.

En bit in i loppet blir det alltid jobbigt. Det gäller att flytta tankarna från allt det där negativa. Passade på att se mig omkring, en butik som verkade vara spännande och ett mysigt café. Allt för att hålla huvudet sysselsatt. 

Vamos Anna Vamos! Mitt namn stod på nummerlappen och att höra någon ropa mitt namn ger en extra kick. Jag tänkte att alla de som står och tittar på  tänker att ”nästa år ska jag vara med!” 

Jag börjar skymta havet och upploppet. Katedralen till vänster, havet till höger. Publik längs med hela upploppet, applåder och jag har lite mer att ge.


sites/default/files/Upploppet- go active.jpg

Anna Korsvik på upploppet


Händerna i luften när mållinjen korsas och jag hade tagit mig igenom 21097,5 meter på Palmas gator.  Även om tiden inte var vad jag hoppats på så var loppet en upplevelse att det är en av de medaljer jag glädjer mig mest åt. Efter målgång serverades vatten och så öl. Den ölen smakade gott och verkade lindrande på mina värkande fötter.

På kvällen samlades vi alla som rest tillsammans med Go Active Travel för en tapas middag. God mat, lite vin och en chans att få dela dagens upplevelser med de andra var underbart. Alla var eniga – vi kommer tillbaka nästa år igen!


sites/default/files/I mål.jpgEn glad Anna Korsvik efter målgång!


Nästa års lopp i Palma går den 16 november 2016. Förutom halvmarathon finns distanserna marathon och 10 km. Resan arrangeras av Go Active Travel som är den enda svenska arrangören som har resor till Palma marathon. Läs mer på goactivetravel.se


Text: Anna Korsvik

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras