Livet är till för att njutas av, något vår bloggare Martina ”Skippa Sockret” Norling har stenkoll på. Och även om du vill begränsa intaget av vitt socker går det att äta godsaker, som dessa proteinrika bountys med smak av salt chokladkola. Oemotståndliga!
Lördagsgodis eller varje-dag-godis? Det ena utesluter inte det andra, men om du är en gottegris som samtidigt vill skära ner på vitt socker är detta något för dig. Proteinrika buntys med smak av salt chokladkola som både är lätta att göra och himmelskt goda.
Proteinrika bountys med smak av salt chokladkola – recept av Skippa Sockret
Ingredienser:
- 1 dl kokosflingor
- 1,5 dl kaseinprotein med smak av salt chokladkola/choklad
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa salt eller efter smak
- 100 g sockerfri mjölkchoklad
- Flingsalt
Gör så här:
- Mät upp kokosflingor, proteinpulver, kokosgrädde, kokosolja och lite salt i en mixer eller matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet.
- Häll i mer kokosgrädde eller annan valfri vätska om den känns för torr. Smeten ska vara formbar.
- Forma smeten små avlånga bitar eller bollar om du föredrar.
- Lägg dem i frysen en stund medan du smälter chokladen.
- Ta ut Bounty-bitarna ur frysen och doppa i den smälta chokladen och strö gärna över lite flingsalt.
- Förvara i kylen. Ät och njut!
Proteinrika bountys med smak av salt chokladkola – recept a´la Skippa Sockret
Ingredienser
- 1 dl kokosflingor
- 1,5 dl kaseinprotein med smak av salt chokladkola/choklad
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa salt mängd efter smak
- 100 g sockerfri mjölkchoklad
- 1 nypa flingsalt mängd efter smak
Instruktioner
- Mät upp kokosflingor, proteinpulver, kokosgrädde, kokosolja och lite salt i en mixer eller matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet.
- Häll i mer kokosgrädde eller annan valfri vätska om den känns för torr. Smeten ska vara formbar.
- Forma smeten små avlånga bitar eller bollar om du föredrar.
- Lägg dem i frysen en stund medan du smälter chokladen.
- Ta ut Bounty-bitarna ur frysen och doppa i den smälta chokladen och strö gärna över lite flingsalt.
- Förvara i kylen. Ät och njut!
Recept och foto: Martina Norling som skriver bloggen Skippa Sockret. Spana in för fler härliga recept