Probiotiska bakterier hjälper din mage

Probiotiska bakterier hjälper din mage

Problem med mage och tarmfunktion är i dag mycket vanligt och beror bland annat på
vår moderna livsstil. Tarmfloran utsätts för större påfrestningar genom felaktig kost med
för högt intag av till exempel snabba kolhydrater, protein, transfetter och antibiotika.
Probiotika är bakterier som stärker vår hälsa genom att förbättra miljön i tarmen.

Många människor i dagens samhälle lider av dåligt fungerande mage och tarm. Det kan vara förstoppning, diarréer, gaser, smärtor efter måltid eller sura uppstötningar. Dessa besvär tar mycket av vår energi och belastar hela kroppen.
Lennart Cedgård är läkare och har varit med och tagit fram Probimin som är ett probiotiskt kosttillskott för förbättrad tarmfunktion. Han berättar om varför probiotiska bakterier är så viktiga för magen.
– Tillskott av probiotiska bakterier ger kroppen en mycket god hjälp till läkning genom att balansera tarmfloran och hjälpa tarmslemshinnan att läka. Probiotiska bakterier har även en balanserande effekt på immunsystemet, minskar mängden giftiga ämnen i tarmen, förbättrar matspjälkning och näringsupptag samt stimu­ler­ar tarmrörelserna. Detta är mycket viktigt för tarmens hälsa och för att motverka förstoppnings­problem, säger Lennart Cedgård.
Livskraftig tablett
Lennart Cedgård berättar även att Probimin har en patenterad tablettstruktur för unik hållbarhet, vilket är en förutsättning för att bakterierna ska komma till sin rätt i tarmsystemet.
– För att få bäst effekt av probiotika krävs att bakterierna är levande och har bibehållen livskraft. Probimin har en skyddande tablettstruktur som ger fler friska, levande och livskraftiga mjölk-syrabakterier över ett stort område i tarmen, säger Lennart Cedgård.
Att Probimin inte innehåller mjölk eller soja innebär att även laktosintoleranta kan äta tabletten.
– Visst, och även gluten­allergiker kan äta Probimin. Den innehåller heller inte GMO, det vill säga genmodifierade organismer.
För den som har svårt att svälja tabletter finns Probimin även i pulverform.
– Probimin Pulver kan man strö över maten precis som andra kosttillskott i pulverform. Det ger ingen smak, vilket så klart är praktiskt, säger Lennart Cedgård.

För mer information, gå in på www.probimin.se
Ange ”SportHälsa” vid beställning så får du 10% rabatt.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.