Prestera bättre med kompression

Prestera bättre med kompression

Lagom till löpsäsongen lanserar Craft sin nya kollektion med kompressionsplagg. Craft Delta Collection kombinerar kompression med 3D-design för idrottare som ställer lika höga krav på sin utrustning som på sig själva.

Att välja kläder till din träning är inte alltid lätt. Vill du fokusera på komfort? Resultat? Stil? Marknaden är full av det senaste och det kommer alltid nya plagg som anses vara bättre än den andra. Det viktigaste för dig som tränar är att välja träningskläder du är bekväm i och som ger dig resultat. Crafts Delta Collection kompressionskläder är gjorda med den senaste tekniken och lanseras nu perfekt inför löpsäsongen. Med en kombination av 3D – design och kompression så är detta rätt kläder för dig som siktar högt och vill nå bättre resultat.

Prestera bättre
Craft har sedan en lång tid jobbat med kompression, faktiskt till och med innan det blev hett på marknaden. Mycket forskning lades ned på att hitta vetenskapliga bevis på att kompression främjar resultat vid träning. Dock kunde ingen direkt länk kopplas mellan kompression och resultat vilket gjorde att forskningen lades ned. Trots detta har konsumenterna sedan ett par år tillbaka fått upp ögonen för detta och efterfrågan är stor. Anledningen?

– Tar du på dig ett par åtsittande, lätta tights och drar iväg på en löprunda kommer du känna dig lätt och snabb. Det är just här som skillnaden ligger mellan vanliga träningskläder kontra kompressionskläder, om du känner dig snabb så blir du snabb, säger Malin Andersson, Sales och Marketing Coordinator på Craft Sportswear.

Mindre slitningar
Plaggen i Crafts Delta Collection är sydda enligt ergonomisk passform, vilket betyder att de är designade efter den aktivitet som du utför. Just dessa plagg avsedda för löpning har vad man kallar för ”Graderad Kompression” vilket betyder att de till exempel ger mer kompression vid vaden än på låret.

– Denna kompression hjälper till att hålla musklerna på plats och stabilisera dem, det kallas för muskelsupport och gör att vibrationer dämpas så att dina muskler inte slits lika hart.

Välj rätt storlek
En annan smidig detalj i Crafts nya kollektion är att du på alla plagg i butik hittar en ”Size Guide”. Med hjälp av denna kan du mäta exakt vilka mått du behöver runt lår och vader. Du kan därför komma fram till att S eller L kanske passar din kropp bättre i stället för att alltid köpa M till exempel.

– Personalen i butikerna är utbildade inom detta och kan hjälpa dig att hitta det perfekta plagget i Crafts Delta Collection.

Valuta för pengarna
Kollektionen riktar sig främst till folk som tränar med klara mål och dessa kan såklart variera, kanske satsar du på topp 100 placering i Vasaloppet eller att bara ta dig igenom Lidingöloppet. Träning har blivit mer och mer viktigt för gemene man och de allra flesta tränar med ett mål idag, därför passar dessa kompressionskläder de allra flesta och de ligger också bra i pris jämfört med konkurrenterna.

– Ett par kompressionstights hos konkurrenterna kan gå på mellan 1000 kr – 1500 kr medan Crafts ligger på 800. En av de viktigaste aspekterna hos Craft är att du ska känna att du får valuta för pengarna. ”When you feel good, you perform great”, avslutar Malin Andersson.

Delta Long Tights
Svarta tights för dam och herr med snygga detaljer i rosa, lila och gult.
Tillverkad av 72 procent polyamid och 28 procent Lycra sport energy, rek. pris 800 kr.
sites/default/files/Long tight.jpg

Delta Short Tights
Svarta tights med korta ben för dam och herr, snygga detaljer i rosa, lila och gult.
Material: 72 procent polyamid och 28 procent Lycra sport energy, rek. pris 600 kr.
sites/default/files/short tights_1.jpg

Delta Sleeveless
Snygga svarta linnen för dam och herr med detaljer i lila och gult. 
Tillverkad av 72 procent polyamid och 28 procent Lycra sport energy, rek. pris 500 kr.
sites/default/files/linne.jpg

Text: Philip Lunnegård

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.