Premiär för världens första nattlopp på skidor

Premiär för världens första nattlopp på skidor

Nästa år väntar Nattvasan – världens första nattlopp på skidor. Ett 90 kilometers skidäventyr mellan Sälen och Mora mitt i natten. Loppet körs som en partävling med lag om två och blir Vasaloppets enda lopp med möjlighet till åkning i fri stil.

Vinterveckan 2016 är avslutad och summeras till den största hittills med över 68 000 anmälda. Planeringen av ett nytt skidlopp i Vasaloppsfamiljen har pågått länge och nu kan Nattvasan presenteras som en nyhet till nästa år.

 – Nattskidåkning är en helt fantastisk företeelse men är också en större utmaning. En utmaning man tar sig an tillsammans med en vän mot ett gemensamt mål. Jag ser själv fram emot att köra premiären och möta eldarna i Evertsberg för påfyllning av energi innan man gemensamt ger sig vidare ut i natten och tystnaden, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick.

 Premiärloppet som går i fri stil avgörs 3 mars 2017 med start i Berga by klockan 20.00 på fredagskvällen. Maxgränsen blir första året 750 lag och 1 500 deltagare. Anmälan öppnar den 20 mars klockan 09.00 på vasaloppet.se. Nattvasan lanseras i samarbete med Silva och idén om att arrangera ett nattlopp har funnits sedan sponsorsamarbetet inleddes.

– Nu blir det verklighet och det känns extra häftigt att Silva får vara en del av Vasaloppets utveckling. Givetvis är detta en fantastisk möjlighet för oss att exponera våra produkter, inte minst våra pannlampor med smart ljusbild, lång batteritid och som är konstruerade för att stå emot den ofta tuffa och utmanade skandinaviska vintermiljön, säger Silvas vd Patrik Elfwing.

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.